Voucherul Materna Bucureşti a fost aprobat de catre Primaria Capitalei, in sedinta de consiliu de astazi. Prin urmare, va fi constituit un buget special dedicat viitoarelor mamici.

Pentru a incuraja natalitatea, Primaria Capitalei va oferi vouchere in valoare de 2.000 de lei femeilor insarcinate, pentru plata medicamentelor si a serviciilor medicale. Proiectul de hotarare a fost initiat de catre primarul Gabriela Firea, care sustine ca rata natalitatii a scazut in ultimii ani, in timp ce numărul varstinicilor a crescut.

Voucherele vor fi folosite pentru cheltuielile cu analizele medicale nedecontate de Casa de Asigurari de Sanatate si pentru eventualele tratamente necesare nedecontate. „Aceasta suma, care nu este nici mica, nici mare, este suficienta pentru a acoperi tratamentele nedecontate”, a spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei isi motiveaza propunerea prin faptul ca rata natalitatii a scazut in ultimii ani, in timp ce numarul varstinicilor a crescut, schimbarea echilibrului dintre generatii putand duce la reducerea disponibilităţilor resurselor umane.

“Anual, in municipiul Bucuresti se nasc aproximativ 20.000 de copii. Conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, in perioada 2010-2015 numarul nou-nascutilor vii, ai caror parinti au rezidenta pe raza municipiului Bucuresti, a scazut, astfel ca, daca in anul 2010 s-au inregistrat 21.147 de copii, in anul 2015 s-au înregistrat 19.255 de copii. Avand in vedere rata scazuta a natalitati, se impune implicarea autoritatii locale in identificarea unor masuri sociale suplimentare, care sa influenteze cresterea natalitatii”, se arata in proiectul de hotarare.

 

Cum poti primi voucherul Materna, daca esti insarcinata

Suma aferenta voucherului Materna Bucureşti va fi impartita in doua transe, a cate 1.000 de lei fiecare. Prima transa se acorda in baza unei prime adeverinte medicale care atesta 10 saptamani de sarcina.După aprobarea cererii, restul de 1.000 lei vor fi primiti dupa intrarea in cea de-a sasea luna de sarcina, conform unei noi adeverinte medicale.

Voucherul Materna se acorda in tichete a cate 50 de lei. Beneficiarele nu pot putea beneficia de rest in bani la vouchere!

“Demararea proiectului de acordare a stimulentului pentru nou-nascuti a reliefat un aspect negativ al sarcinii la femeile vulnerabile din Capitala, in sensul in care acestea nu se prezinta, intr-un procent destul de mare la cabinetele de specialitate pentru luarea in evidenta a sarcinii si monitorizarea corespunuzatoare acesteia”, explica Primaria Capitalei in expunerea de motive.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit