Primaria Capitalei va acorda vouchere pentru fertilizare in vitro in valoare de 10.800 de lei. Masura are ca scop sprijinirea femeilor care vor sa devina mame, dar nu pot reusi sa-si implineasca visul, si pentru stimularea natalitatii.

Astfel, cuplurile infertile vor avea un sprijin consistent, care le va acoperi din costurile cu fertilizarea in vitro.

Proiectul legat de voucherele de fertilizare in vitro ar urma sa fie lansat in vara acestui an si ar fi suficient doar pentru 1.000 de cupluri.

Iata ce trebuie sa stii despre aceste vouchere pentru fertilizare in vitro:

„Proietul consta in acordarea de vouchere pentru realizarea fertilizarii in vitro. Voucher-ul are o valoare totala de 10.800 lei, acesta va fi impartit in tichete de cate 100 de lei si se va acorda in trei transe.

Dupa procesarea cererii, se acorda primul voucher in baza primei scrisori medicale, in valoare de 3.600 de lei. Inainte de efectuarea punctiei ovariene se acorda al doilea voucher, in baza celei de-a doua scrisori medicale. Acesta va avea valoarea de 3.600 de lei. Inainte de embriotransfer se acorda al treilea voucher in valoare de 3.600 de lei”, se arata in proiectul de hotarare CGMB.

Potrivit proiectului, aceste vouchere de fertilizare in vitro se acorda cuplurilor care au indicatie medicala pentru efectuarea procedurii.

De asemenea, proiectul prevede si stabilirea unui buget multianual de 10.800.000 de lei, pentru perioada iunie 2018 – decembrie 2019, pentru aproximativ 1.000 de beneficiare.

“Au nevoie de un sprijin, deoarece prin decontarile de la Casa Nationala de Sanatate se acorda un numar de tratamente intr-un subprogram national, dar acest numar niciodata nu ajunge, nu e suficient si putem afirma ca e deja o batalie si o competitie pentru a obtine aceasta subventie de la stat pentru un program de fertilizare. (…) Femeile din Bucuresti care au indicatie de la medicul specialist sa urmeze un astfel de program de fertilizare in vitro vor fi sprijinite de Primaria Generala, achitandu-li-se practic pachetul complet de servicii medicale, inclusiv tratamentul initial”, a spus Gabriela Firea, edilul Capitalei, despre motivatia de a acorda aceste vouchere pentru fertilizare in vitro.

 

Potrivit Institutului National de Statistica, in Romania, rata natalitatii scade alarmant. Se estimeaza ca in acest ritm, in anul 2050, Romania va ajunge la o populatie de doar 14 milioane de locuitori, fata de aproximativ 19 milioane, cat sunt in prezent. In Romania se efectueaza anual 5.000 de fertilizari in vitro, de 10 ori mai putin decat in Europa de Vest.

 

Ce parere ai despre aceste vouchere pentru fertilizare in vitro? Crezi ca valoarea lor poate acoperi costurile medicale?

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit