Virusul Zika, in Romania! Un copil roman in varsta de 10 ani a fost infectat cu virusul Zika, iar informatia a fost confirmata de Ministerul Sanatatii, anunta Mediafax. Este al doilea caz de infectare cu virusul Zika la un cetatean roman.

Copil locuieste in Guyana Franceza, iar pe 12 iulie a sosit in vizita in Romania. O zi mai tarziu, copil s-a simtit rau si a fost dus de parinti la spital.ul Victor Babes din Bucuresti. Acolo, parintii au fost anuntati ca este infectat cu virusul Zika.

Iata informatii oficiale oferite de Ministerul Sanatatii:

“Este vorba despre un baiat in varsta de 10 ani, care locuieste impreuna cu familia in Guyana Franceza de aproape doi ani. Copilul a sosit in Romania in data de 12 iulie in vizita la rude. O zi mai tarziu a manifestat urmatoarele simptome: febra, eruptii pe piele si mialgii. Simptomele au disparut in termen de 24 de ore. Pe 15 iulie s-a prezentat la Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale Dr. Victor Babes din Bucuresti. Date fiind simptomele si faptul ca locuieste intr-o zona cu transmitere activa a acestui virus, copilul a fost internat. Externarea a avut loc pe data de 18 iulie, iar familiei i-au fost facute toate recomandarile specifice in acest caz”, se mai arata in comunicatul de presa al ministerului.

In urma cu cateva zile, pe 12 iulie, s-a inregistrat primul caz de infectare cu virusul Zika in Romania la data de 12 iulie, fiind vorba de o femeie de o femeie de 27 de ani, din Bucuresti. Aceasta a fost internata timp de doua zile la spitalul Victor Babes din Capitala, aceasta intorcandu-se dintr-o excursie in Martinica.

Simptome pentru infectia cu virusul Zika

Simptomele implica febra, eruptii cutanate, conjunctivita, dureri musculare si articulare, o stare de slabiciune si cefalee. Simptomele sunt, in general, benigne si dispar in doua-sapte zile.

Tratament pentru virusul Zika

Persoanele afectate cu virusul Zika trebuie sa se odihneasca, sa bea suficient si sa ia medicamente obisnuite impotriva durerilor si febrei.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit