Parlamentarii Partidului Social Democrat propun reintroducerea uniformelor scolare in unitatile de invatamant din Romania, pentru a mentine decenta elevilor si egalitatea intre ei, scrie b1.ro.

In acelasi timp, liberalii consulta opinia publica pe Facebook in legatura cu introducerea uniformelor scolare.

„Saptamana viitoare, in comisia de administratie vom discuta un proiect de lege referitor la reintroducerea uniformelor scolare dorindu-se in acest sens intarirea disciplinei in invatamant, mentinerea decentei elevilor, precum si promovarea egalitatii de sanse. Proiectul este propus de parlamentarii PSD, dar acelasi guvern PSD nu sustine proiectul de lege, ceea ce in limbaj parlamentar inseamna ca proiectul are sanse mari sa fie respins. Voi ce parere aveti? Cum trebuie sa voteze parlamentarii PNL, pentru uniforma scolara obligatorie sau impotriva?”, a scris pe Facebook Florin Roman, secretar general adjunct al PNL.

Proiectul de lege propune modificarea Legii 35/2007 privind cresterea sigurantei in unitatile de invatamant. Conform initiativei, modelele uniformelor si semnele distinctive se stabilesc de consiliul de administratie al unitatii de invatamant impreuna cu consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentativ al parintilor si cu consultarea reprezentantilor elevilor.

5 strategii care dezvolta motivatia scolara a copilului tau

Copilul nu isi face temele? 8 secrete prin care sa pui capat definitiv problemei

Argumentele initiatorilor sunt ca implementarea acestei masuri conduce la prevenirea si combaterea violentei in scoli, la impunerea „unei anumite discipline, respect si bun gust”, la evitarea „discriminarii dintre elevii saraci si cei care provin din familii instarite”, la promovarea egalitatii de sanse si la „mentinerea decentei, evitandu-se situatiile in care fetitele care poarta fuste scurte atrag privirile baietilor din clasa sau din scoala”.

Un alt beneficiu invocat de parlamentari este „aspectul uniform al clasei prin faptul ca elevii poarta acelasi model si culoare indiferent de sex”.

„In ultimii 25 de ani s-au amplificat discrepantele intre cetateni, respectiv elevi prin situatia lor financiara. O parte din cetateni, putini la numar, avand o stare materiala buna si foarte buna, care le permite sa le ofere conditii deosebite copiilor lor, iar cealalta parte, in majoritate, au saracit, fiind saraci si foarte saraci”, se mai arata in expunerea de motive.

Razboiul temelor pe acasa. Cum sa-i pui capat in 10 pasi

7 lucruri pe care le castigi atunci cand iti educi copilul cu respect

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit