Acum cateva zile, in timp ce asteptam ora pentru imbarcare pentru zborul meu, am rasfoit mai multe ziare online. Nu stiu cum, dar am ajuns pe site-ul celor de la The Sun.

Si am dat peste un articol care mi-a atras atentia imediat.

Jurnalistii de la The Sun au pornit articolul lor de la o postare a unei mamici din San Francisco, ce a devenit virala.

In acel mesaj, Nisha Moodley descrie un obicei pe care il are fata de baietelul ei si pe care l-a aplicat inca din primele zile. Abordarea ei a starnit un mic val de reactie, astfel ca mesajul mamicii are nu mai putin de 151 de comentarii si peste 600 de aprecieri.

 

Iata ce spune Nisha Moodley: “Inca din momentul in care s-a nascut, il intrebam mereu inainte sa-l luam in brate. Si intotdeauna astept sa simt DA-ul sau. De ce? Pentru ca vrem sa stie ca lui ii apartine propriul corp, asa cum celorlalti le apartin propriile corpuri si ca nimeni nu poate decide asupra corpului altuia”.

 

De asemenea, mamica din San Francisco ce a primit sustinere din partea alor parinti, care au spus ca procedeaza la fel, a mai adaugat ca, daca vrei sa iei in brate un alt copil, mai intai sa ceri permisiunea parintelui si apoi sa intrebi si copilul.

Postarea mamicii a atras si atentia celor de la Yahoo Beauty. Ea a declarat ca scopul din spatele acestei metode este sa-l invete pe fiul ei de mic despre importanta de a-si respecta propriul corp, cat si pe cel al altora. Chiar daca recunoaste ca este un pas in mic in lupta cu violurile, ea crede ca, astfel, va evita ca fiul ei sa fie un agresor, ori sa fie agresat la randul sau.

“Intotdeauna ma emotioneaza atunci cand cei din jur fac efortul de a se conecta cu el si de a-l intreba daca este in ordine sa-l ia in brate”.

Ce spune un expert in parenting despre acest trend nou de parenting?

Pentru ca au vrut sa afle si perspectiva unui profesionist, cei de la The Sun au vorbit cu Jo Wiltshire, de la publicatia childcare.co.uk. Aceasta a precizat ca intelege intru totul la ce se refera mamica din San Francisco.

“Este foarte important sa invatam copiii acest lucru: corpul lor este doar al lor – si, ca toti ceilalti, chiar si parintii, trebuie sa-l respecte asa cum ar respecta spatiul intim al unui alt adult.

Insa, un alt lucru minunat la familii este spontaneitatea afectiunii si abilitatea de a o arata. Astfel ca trebuie sa avem grija sa nu formalizam prea mult imbratisarile si pupicii. Nu vrem sa mergem prea departe si sa-i facem pe copii sa fie suspiciosi, ori tematori, la orice contact.

Prin urmare, Jo Wiltshire vine cu o recomandare de pornire pentru parinti, care sa-i ajute sa-si invete copiii despre atingerile interzise. Pentru parintii englezi, ea ofera folosirea regulei PANTS (in engleza inseamna Chilotei). P.A.N.T.S (foto jos) inseamna, de fapt, si 5 reguli la care copiii intre 4-11 ani sa fie atenti:

Captură de ecran din 2017.06.15 la 19.49.33

 

“Da, invatati copilul sa aiba grija de corpul sau, cum sa spuna NU si, mai ales, sa vorbeasca daca ceva rau s-a intamplat. Insa, nu opriti imbratisarile spontane!”, mai spune Jo Wiltshire, pentru The Sun.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit