In urma cu cateva zile, o mamica a fost incurajata intr-un mod neasteptat de ultima persoana la care s-ar fi asteptat. Iti amintesti primele luni cu bebelusul tau, cand abia daca aveai timp si de tine, cand nu dormeai suficient si voiai o mica pauza? Cel mai probabil, erai in concediu de crestere a copilului, departe de agitatia de la locul de munca – care, in mod ciudat, iti lipsea.

Iata, insa, ca sunt mamici tinere care trebuie sa se descurce cu inca un lucru in plus: educatia lor.

Doar o mamica stie cat este de dificil sa poti face si altceva in primele luni cu bebe. Sa mergi la cursuri, sa dai examene, sa inveti si sa faci proiecte pare sa fie aproape de imposibil. Dar sunt unele tinere care fac tot posibilul pentru a-si termina facultatea. In lipsa de alternative, merg si cu copilul la cursuri. Spera ca bebelusul sa se poarte ok, sa nu planga in timpul orelor si sa poata nota cateva lucruri. Mai spera la un profesor intelegator care sa nu o critice sau sa o priveasca de sus daca ii deranjeaza cursul.

Saptamana trecuta, o fotografie a ajuns pe Internet si de atunci face inconjurul lumii. Surprinde momentul in care un profesor face un gest minunat si simplu, care i-a oferit studentei mamici o incurajare fara margini.

O tanara din Israle, Sarit Fishbaine a postat pe contul sau de Facebook, o poza cu tatal ei, profesor, care sustinea cursul. La un moment dat, bebelusul unei studente cae participa la ora a inceput sa planga. Fata s-a ridicat sa iasa din clasa, cand profesorul i-a luat bebelusul, l-a linistit, si cu el in brate a continua sa sustina ora, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Fotografia a adunat pe contul de Facebook peste 56.000 de aprecieri si 300 de comentarii.

imagine profesor 2

Intr-un interviu pentru Yahoo Parenting, profesorul Sydney Engelberg, cu o experienta de 45 de ani la catedra, a explicat de ce mamicile pot veni la cursurile sale cu bebelusii si chiar cu copii mai mari. “Motivul este acela ca, pentru mine, educatia nu este sa transmiti doar continut, ci valori. Si cum sa fac asta mai bine decat sa fiu un model si un exemplu? In Israel nu este neobisnuit, dar nici nu as spune ca este o situatie comuna. Cu toate acestea, este mai acceptabil in Israle, care este o tara orientata spre familie”, a mai spus profesorul.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit