Orice parinte isi doreste tot ce este mai bun si mai frumos pe lume pentru copilul sau. De aceea, face eforturi, uneori supraeforturi, pentru a-i asigura toate cele necesare, o educatie buna si o atmosfera placuta. De aceea are grija de cel mic: sa nu pateasca ceva, sa nu i se intample ceva rau sau sa previna orice situatie neplacuta, daca sta in puterea lui.

Din motivele enumerate mai sus, numerosi parinti preocupati de siguranta fizica a copilului lor, ii spun un cuvant despre care nici nu banuiesc ce efecte are pe termen lung.

In parc, un baietel de doi ani si ceva incearca sa urce pe niste scari care duc la un tobogan mai inalt. Mama ii spune de jos: „Nu e voie! O sa cazi si o sa te lovesti si apoi o sa plangi!” Aparent, nimic neobisnuit.

Cum ii poti face rau copilului tau fara sa vrei. I se poate intampla oricui

Comunicarea cu copilul: 5 lucruri pe care nu trebuie să le spui

Sa incercam, insa, sa numaram de cate ori pe zi aude un baietel curios de doi-trei ani cuvantul „cazi” in toate variatiile: „o sa cazi”, „cazi!”, „atentie sa nu cazi” etc. Psihologii avertizeaza ca acest „cazi”, repetat de atatea ori, are efecte nebanuite pe termen lung asupra psihicului copilului.

Astfel, copilului caruia i se spune de mic ca… (citeste pe pagina urmatoare)

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit