Dacă ai un copil cu tuse, dar nu vrei să-i dai siropurile pe care le găsești prin farmacii, poți apela cu încredere la remediile naturiste. Sfatul nostru este de a consulta, de fiecare dată, medicul pediatru, înainte de a-i administra copilului medicamente sau alte remedii naturiste.

Și, dacă observi că tratamentul nu este eficient, iar tusea continuă, trebuie repetată vizita la medicul de familie sau la pediatru, pentru un set de investigații suplimentare și pentru schimbarea medicației. Trebuie să țineți cont și de vârsta copilului!

Ingrediente din bucătărie, pentru a calma tusea

Un tratament care dă rezultate atunci când copilul tușește îl poți face dintr-un ingredient pe care-l găsești în orice bucătărie: mierea.

Mierea cu zeamă de lâmâie este un tratament eficient pentru a trata tusea la copii. Și cântăreții folosesc acest remediu naturist, pentru a-și menaja gâtul și vocea. Dacă copilul tușește mai mult seara, atunci încălzește puțină miere și amestecă cu zeama de lămâie. Amestecul trebuie să fie de două părți miere, una de lămâie și puțină apă caldă. Și, chiar înainte de a se culca, oferă-i copilului răcit acest tratament naturist. Vei vedea că mierea va calma rapid tusea.

La fel de bun pentru tusea la copii este amestecul de miere cu lapte cald.

Eucaliptul calmează tusea copiilor

Dacă nu reușești să calmezi tusea copilului și simți că este nevoie de un remediu mai puternic, atunci poți opta pentru eucalipt. Iată cum să tratezi tusea la copii cu ajutorul frunzelor de eucalipt: pune frunzele în apă clocotită, alături de câteva felii de lămâie. Copilul care tușește trebuie să inhaleze acești vapori. Aburul va calma tusea și va desfunda nasul, astfel că cel mic va respira mult mai ușor.

Mai poți pune câteva picături de ulei de eucalipt sau miere în apa fierbinte în care-i faci baie. Vaporii îi vor elibera, de asemenea căile nazale. La fel de util este umidificatorul. Dacă nu vrei să-i faci baie celui mic, în seara respectivă, folosește un umidificator în care ai pus și câteva picături de lămâie. Dacă este iarnă, poți face chiar tu un umidificator dintr-un borcan cu apă plasat pe caloriferul cald.

Nu uita de ceaiurile pentru tuse

Mai poți alege și ceaiurile pentru tuse. De exemplu: ceaiul din măceșe (antitusiv și expectorant), ceaiul de ghimbir (este și antiinflamator), ceaiul de mentă și de mușețel.

Pentru a calma tusea copilului mai poți face un ulei cu care să-i masezi pieptul și spatele: amestecă ulei de măsline cu eucalipt, mentă sau cimbru.

Ceapa, cel mai eficient tratament pentru tuse, dar mai greu de consumat

Ceapa este printre cele mai bune remedii pentru a calma tusea, însă este mai greu de acceptat de copii, întrucât gustul tratamentului nu este la fel de bun. Ceaiul de ceapă este primul remediu pe care bunica ta ți l-ar recomanda să oprești tusea micuțului. Îl poți îndulci cu miere, pentru a-l face mai ușor de băut.

Poți folosi aceste tratamente combinate, iar în cel mai scurt timp vei vedea cum tusea copilului dispare.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit