Somnul este foarte important pentru copii. Cei care dorm insuficient pot sa aiba o dispozitie generala proasta,  sunt mai predispusi la probleme comportamentale si este mai probabil sa intampine dificultati in a-si atinge potentialul real.

Pentru parinti, vestea buna este ca o mare parte dintre problemele uzuale de somn ale copiilor se rezolva usor dupa ce sunt identificate.

In cadrul celei de a 3-a editii a Conferintei „Ai grija de somnul copilului tau!”, sustinuta de Dr. Mihaela Oros, doctor in stiinte medicale, medic primar pediatru si specialist pneumolog, cu supraspecializare in somnologia pediatrica, parintii pot afla mai multe detalii despre tulburarile de somn la copii.  Evenimentul va avea loc miercuri, 2 mai, de la ora 18:30, la Elite Art Gallery, Piata Natiunile Unite 3-5, bloc B2, parter, Bucuresti.

Conferinta este organizata de catre Asociatia MedExperts si Ella Congress&Events.

Participarea la eveniment este gratuita, inscrierile facandu-se aici.

Somnul, o necesitate fiziologica majora! Cele 7 obiceiuri care afecteaza somnul copiilor

Ce vei invata la acest curs?

● Vei afla cum sa urmaresti somnul copilului pentru a identifica semnele unor eventuale tulburari
● Riscurile unui somn neodihnitor: de la oboseala pana la complicatii respiratorii, obezitate si diabet
● Vei intelege comportamentele aparent neobisnuite din timpul somnului
● Vei inteleg ciclurile de somn
● Vei afla cum sa elimini din viata copilului tau „hotii de somn”
● Sa contribui la un stil de viata sanatos, care il va ajuta sa devina un adult fericit si echilibrat

6 motive pentru care copilul ar trebui sa adoarma inainte de ora 9 seara

Doctor in stiinte medicale, medic primar pediatru si specialist pneumolog, cu supraspecializare in somnologia pediatrica si polisomnografie la Cincinnati Children’s Hospital Medical Center din SUA, Dr. Mihaela Oros este coordonatorul Centrului de Somnologie Pediatrica Regina Maria, conducand o echipa multidisciplinara de medici pediatri, pneumologi, ORL-isti, neurologi si psihologi cu experienta in somnologia la copii. Este membra in Societatea Romana de Pediatrie, Societatea Romana de Pneumologie si Societatea Europeana de Pneumologie, membra in Comitetul Director al Sectiunii de Somnologie a Societatii Romane de Pneumologie si din anul 2010 este delegat national al GINA (Global Initiative for Asthma) – forumul la nivel mondial implicat in imbunatatirea ingrijirii pacientilor cu astm. A fondat Asociatia pentru Tulburarile de Somn la Copii si Adolescenti, a dezvoltat laboratoare de studiu al somnului la copii.

Dr. Mihaela Oros a initiat prima cercetare in Romania privind prevalenta problemelor respiratorii in timpul somnului la copii si adolescenti. S-a dovedit ca 1 din 10 copii sunt la risc de a dezvolta o tulburare de respiratie in timpul somnului, dintre care forma cea mai severa este apneea obstructiva in somn.

Med Experts este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, independenta, care isi propune promovarea inovatiei in medicina, informarea si educarea publicului larg in spiritul unui stil de viata sanatos, echilibrat. In 2017 Med Experts a inceput campania “Arta de a trai frumos si sanatos” care s-a concretizat in numeroase evenimente dedicate oamenilor preocupati de sanatatea lor, a familiei si a colegilor lor.

 

 

produse bebe
carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit