Copiii au nevoie de somn pentru a creste mari, puternici si sanatosi. Iar misiunea parinti este sa ii ajute sa aiba un somn de calitate.

„Exista afectiuni importante cum ar fi tulburarile de respiratie in timpul somnului cu forma cea mai severa apneea in somn de tip obstructiv – care sunt mai cunoscute de la varsta adulta (sunt multi adulti care sforaie, au facut investigatii de somn si care au necesitat apoi tratament) insa aceste probleme apar si la copii. Cercetarea pe care a efectuat-o pentru tara noastra a aratat faptul ca 1 din 10 copii sunt la risc pentru tulburari de respiratie in timpul somnului.

Daca ne intrebam cat de rare sau cat de frecvente sunt problemele de somn la copii – cifrele din literatura medicala arata ca in jur de 30% dintre copii pot prezenta un tip de tulburare de somn pe perioada copilariei, sau cu alte cuvinte 1 din 3 copii sufera la un moment dat de o tulburare de somn.

Intarzieri ale orei de culcare precum “inca un desen animat si apoi ne culcam” prin acumularea in cursul unei saptamani, poate duce la deprivare de somn cu consecinte asupra functiilor emotionale si cognitive ale copiilor”, avertizeaza Dr. Mihaela Oros, coordonator al Centrului de Somnologie Pediatrica Regina Maria.

Miercuri, 14 iunie, incepand cu ora 18:30, Dr. Mihaela Oros ii asteapta pe parinti la seminarul „Ai grija de somnul copilului tau!”, un eveniment dedicat in intregime somnului copiilor.

In cadrul acestui seminar, participantii vor invata impreuna:

  • Sa urmareasca somnul copilului nostru si sa identifice semnele eventualelor tulburari.
  • Riscurile unui somn neodihnitor: de la oboseala pana la complicatii respiratorii, obezitate si diabet.
  • Sa isi explice anumite comportamente aparent neobisnute din timpul somnului.
  • Sa inteleaga ciclurile de somn.
  • Sa elimine din viata copilului „hotii de somn”.
  • Sa contribuie la un stil de viata care il va ajuta sa devina un adult echilibrat si fericit.

Dr. Mihaela Oros este coordonator al Centrului de Somnologie Pediatrica Regina Maria. Mihaela Oros s-a implicat in dezvoltarea ramurei de somnologie pediatrica in Romania si in supraspecializarea medicilor in acest domeniu. De asemenea, a fondat Asociatia pentru Tulburarile de Somn la Copii si Adolescenti a carei misiune este educatia si accesul medicilor la informatii valide si de ultima ora.

Totodata, Mihaela Oros a dezvoltat laboratoare de studiu al somnului la copii si a initiat prima cercetare in Romania privind prevalenta problemelor respiratorii in timpul somnului la copii si adolescenti. S-a dovedit ca 1 din 10 copii sunt la risc de a dezvolta  o tulburare de respiratie in timpul somnului, dintre care forma cea mai severa este apneea obstructiva in somn.

Conferinta este organizata de Ella Congress & Events, organizator de congrese medicale din Romania, cu un portofoliu de peste 25 de evenimente anual, care implica mii de medici din Romania si nu numai.

Te poti inscrie la conferinta pe site-ul organizatorului, ellacongress.ro.

30 de exercitii pentru dezvoltarea vorbirii

Uita de raceli! 8 remedii naturale pentru cresterea imunitatii la copii

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit