Perioada Sarbatorilor de iarna este un moment perfect pentru a initia cateva ritualuri frumoase de familie care sa-i adune laolalta pe toti membrii acesteia. Din acest punct de vedere, chiar nu conteaza ce ritual de familie alegeti. Fie ca este vorba de spectacole jucate de toti membrii familiei, un fel de mancare special, o modalitate speciala de a-ti pune dorinte pentru anul care urmeaza sau interpretarea unei anumite melodii la masa de sarbatoare, – cel mai important este ca, peste ani si ani, cei mici deveniti adulti sa-si aminteasca de aceste momente cu bucurie si cu duiosie si, eventual, sa continue, la randul lor, aceste minunate traditii preluate din casa parinteasca.

Poate ca ai deja in familie anumite traditii cu ocazia Craciunului si a Revelionului sau poate ca faceti anumite lucruri fara sa fi constientizat pana acum cat de importante sunt pentru copii. Sau poate ca nu le faci, dar ai cateva idei frumoase.

Iata cateva idei, pentru inspiratie!

6 lucruri pe care doar familiile fericite le fac ZILNIC

Cand copilul nu se dezlipeste de telefon, tableta si calculator. Reguli pentru parinti in lumea digitala

BRADUL DE CRACIUN

 • Toti membrii familiei sa faca in fiecare an ornamente pentru impodobirea pomului.
 • Realizarea unui bradut special (din carton, hartie colorata, iuta, material, fetru, lemn etc)
 • Fiecare membru al familiei sa-si puna o dorinta si sa faca un ornament de brad care sa simbolizeze acea dorinta.
 • Impodobirea nu doar a bradului de acasa, ci si a unui brad de afara, pentru pasari, pe care sa-l impodobiti cu bucati de paine, fructe pentru pasari.

5 lucruri pe care le fac familiile cu adevarat fericite. Sunt atat de simple!

COLECTII SI ARHIVE

 • Adunati colectiile ornamentelor de Craciun realizate de cei din familie.
 • Poti aduna colectia tuturor ornamentelor realizate de copil, pe parcursul anilor.
 • In fiecare an, sa cumparati un ornament mai scump care sa ramana ca amintire speciala din acel an. Scrie anul pe o bucata de hartie pe care s-o pui in acel ornament.
 • In fiecare an sa cumparati editia de Craciun a unui ziar/reviste, o carte, un magnet pentru frigider etc.
 • Anual, la sfarsitul lunii decembrie, puteti „tipari” un ziar al familiei, in care sa fie relatate cele mai amuzante povestiri despre membrii familiei, animalele de companiei, sa va urati unii altora, dar si musafirilor, lucruri frumoase pentru noul an.
 • „Caseta cu comori” – intr-o caseta frumoasa si incapatoare, toata lumea, de la mic la  mare, sa puna cate un lucru care simbolizeaza ceva important din anul care se incheie.
 • Filmulete si fotografii de la masa festiva de Craciun sau din minutul dintre ani. Fotografiile pot fi adunate intr-un album special care sa fie revazut la fiecare final de an.

Citeste, pe pagina urmatoare, alte 15 idei care te vor ajuta sa organizezi un Craciun si un Revelion de neuitat pentru intreaga familie!

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit