Prima lună a bebelușului este una dintre cele mai emoționante și mai stresante pentru părinți. În prima lună a bebelușului, părinții au și cele mai multe întrebări și temeri legate de modul de îngrijire al micuțului.

În special părinții aflați la primul copil se confruntă cu cele mai multe întrebări despre cum să aibă grijă de bebeluș în prima lună. Și, de multe ori, mama se va simți copleșită de volumul de informație. Însă, pe măsură ce zilele trec, iar lucrurile se repetă foarte des, părinții capătă tot mai multă deprindere și învață cum să aibă grijă de un copil atât de mic.

Tabel crestere in greutate si inaltime. Greutatea si inaltimea copilului de la nastere pana la 8 ani

Ce se întâmplă în primele zile după ce mama și nou-născutul ajung acasă

Acesta este primul moment de liniște, ceea ce poate genera și panică atât pentru mamă, cât și pentru tată. Lipsa cadrelor medicale și a sprijinului oferit de acestea nu trebuie să îngrijoreze proaspeții părinți. Nu va ajuta doar documentarea pe care, mai mult ca sigur, și-au făcut-o în lunile de dinainte de nașterea copilului (din cărți, articole online, reviste, emisiuni sau cursuri de puericultură), ci și instinctul.

Cum arată ochii nou-născutului

Nou-născuți (din părinți caucazieni) au ochii de o culoare închisă, ori albastră. Însă, în primul an, culoarea ochilor bebelușului se poate schimba semnificativ. Citește mai multe despre cum arată și cum se șterg ochii nou-născutului!

Cum arată pielea nou-născutului

În primele zile după naștere, pielea copilului pare extrem de fragilă. Citește mai departe despre ce este normal la pielea nou-născutului, despre dermatita atopică și semnele care să te îngrijoreze.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit