Membrii Consiliului General al Municipiului Bucuresti au aprobat, in sedinta de ieri, propunerea privind acordarea unui stimulent financiar in valoare de 1.500 de lei pentru tinerii proaspat casatoriti.

„Potrivit Constitutiei, statul, prin autoritatile administratiei publice, este dator sa sprijine, prin masuri economice si sociale, intemeierea si consolidarea familiilor si, pe de alta parte, sa combata fenomenul de excluziune sociala. Statisticile arata ca, in perioada 2010 – 2015 a crescut substantial varsta medie a sotilor in momentul casatoriei, respectiv de la 32,6 ani la 34,5 ani pentru barbati si de la 29,8 ani la 31,6 ani pentru femei. Acest lucru, coroborat cu faptul ca cea mai mare rata a fertilitatii se inregistreaza la grupa de varsta 25-29 de ani, demonstreaza necesitatea unor actiuni care sa-i incurajeze pe tineri sa-si intemeieze familii la varste mai timpurii decat in prezent”, a argumentat primarul Capitalei, Gabriela Firea, citata de zf.ro.

Pentru a beneficia de acest stimulent financiar de 1.500 de lei, este nevoie sa fie indeplinite 3  conditii cumulative:

  • cel putin unul dintre soti sa fie la prima casatorie
  • cel putin unul dintre soti sa aiba domiciliul sau resedinta pe raza Municipiului Bucuresti
  • cel putin unul dintre soti sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani

Raportul de specialitate aferent proiectului arata ca „tinerii amana tot mai mult casatoria, in lipsa unor factori social-economici care sa o favorizeze si din cauza faptului ca nu primesc sprijin din partea statului, prin autoritatile publice centrale si locale, la constituirea familiei”.

6 lucruri pe care doar familiile fericite le fac ZILNIC

7 lucruri pe care nu le stiai despre familiile din Romania

Potrivit documentului oficial, sumele vor fi acordate de Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucuresti, pe baza unei cereri si a unei copii a certificatului de casatorie.

Persoanele care se casatoresc si isi doresc sa obtina acesti bani de la municipalitate trebuie sa stie ca exista un termen limita de 45 de zile calendaristice dupa data casatoriei in care unul dintre soti trebuie sa depuna cererea.

Documentul mai precizeaza ca beneficiaza de acest sprijin numai familiile care se formeaza incepand cu data intrarii in vigoare a acestei hotarari si a actelor administrative care o insotesc.

 

Sursa foto: Pixabay

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit