Sunt situatii in care ai de parcurs un drum impreuna cu copilul si poti fi pe jos, in masina, in tren, in avion, in transportul in comun, in metrou sau in taxi. In unele cazuri, te ajuta carticelele sau unele jucarii, insa, in alte cazuri, trebuie sa gasesti solutii pentru a-l tine pe cel mic ocupat ca sa nu se plictiseasca.

Iti prezentam 11 idei de jocuri pentru copii pe care le poti folosi chiar in timp ce va aflati in mers:

1. Prima si ultima litera

Primul participant se gandeste la un cuvant si il spune, iar cel de-al doilea cauta un cuvant care incepe cu ultima litera a primului cuvant s.a.m.d. Este o varianta simplificata a jocului Fazan si se folosesc substantivele la singular, dar si nume, denumiri etc.

2. Ghiceste cifra

Gandeste-te la o cifra de la 1 la 10. Copilul incearca sa ghiceasca din 3 incercari. De exemplu, te-ai gandit la cifra 7:
Copilul: 5
Parintele: Mai mult
Copilul: 8
Parintele: Mai putin
Copilul: 7
Parintele: Ai ghicit! E randul tau sa spui o cifra.

Educatia copilului mic fara cuvantul „NU!”. Modul istet de a-l opri din joc fara sa planga

TOP carti de parenting pe care trebuie sa le citesti

3. Ce este?

Jucatorii trebuie sa ghiceasca un cuvant cu ajutorul a cel mult 3 indicii date pe rand. De exemplu, parintele se gandeste la cuvantul „iarba”. Primul indiciu: „verde”. Copilul trebuie sa spuna un singur cuvant. Daca nu ghiceste, urmeaza al doilea indiciu: „creste”. Daca nu ghiceste nici acum, urmeaza cel de-al treilea si ultimul indiciu. Indiciile trebuie sa fie cuvinte, nu combinatii de cuvinte. Daca nu s-a ghicit din 3 indicii, jocul se reia.

4. Gaseste-ti cifra

Parintele si copilul se gandesc fiecare la o cifra de la 1 la 9. Pe parcursul drumului, fiecare isi cauta cifra peste tot: pe numerele masinilor, pe case, pe indicatoare, pe panourile publicitare etc. Castiga cel si-a gasit cifra de cele mai multe ori.

5. Aminteste-ti desenul animat

Povesteste-i copilului un fragment dintr-un desen animat (cateva cuvinte, o propozitie sau un fragment de melodie) si el trebuie sa ghiceasca din ce desen animat este fragmentul. Apoi rolurile se inverseaza.

Afla de pe pagina urmatoare inca 6 joculete captivante care te vor ajuta sa nu simti cum trece timpul cand esti pe drum cu copilul.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit