6. Minciuna

„Intotdeauna o minciuna conduce la o alta, iar la un moment dat vom ajunge la un lung sir de minciuni. Ca sa tinem minte toata realitatea minciunii, trebuie sa ne punem la lucru toate partile din creier, iar acest lucru ne va epuiza ingrozitor, atat mental, cat mai ales emotional. La un moment dat, ne vom da de gol, iar cand oamenii dau semne ca nu cred in ceea ce spunem, mai adaugam un element la bagajul de energii consumate inutil”, este de parere psihologul citat.

 

7. Nemultumirea

Potrivit specialistului in psihologie, „cei nemultumiti de ceea ce nu au, de ceea ce nu li se intampla, de ceea ce este sau nu este in viata lor, se plang continuu risipindu-si astfel energia pe care ar putea-o folosi pentru a actiona chiar in directiile de care se plang”.

 

8. Invidia

O investire a energiei in preocuparea fata de celalalt nu poate aduce decat pierderi. Reinvestind in noi insine, avem numai de castigat.

7 tehnici care sa te ajute in timpul crizelor de plans isteric (tantrums)

„Ii multumesc fiului meu pentru notele de 2.” Cum poti deveni cel mai fericit parinte al celor mai fericiti copii

9. Mandria

„Eu nu fac asta“, “mie mi-e rusine”, “de ce eu primul/a?”, “cum sa cer eu ajutor?”, “stie el/ea mai bine decat mine?” … si multe alte ganduri sau afirmatii de acest gen, ne tin energia canalizata asupra unei atitudini critice, de rezerva, de negare, de indepartare de la chiar solutia problemei.

 

10. Mentinerea in stari sufletesti negative ca tristetea, grijile de orice fel, gelozia, scepticismul, neiertarea, melancolia, gandul la trecut

„Astfel de persoane se simt slabite si abia se mai tin pe picioare. Blocarea in aceste stari, din cauza consumului imens de energie, duce in timp la boala, atat la nivelul sufletului cat si al corpului”, afirma psihologul Laura Maria Cojocaru.

 

11. Emotiile de furie sau manie

„Intr-o criza de furie consumul energetic este extraordinar de mare, mintea este epuizata, corpul la fel, este tulburata perceptia, se instaleaza o scadere a inteligentei si a memoriei. Dupa o astfel de criza, persoana este epuizata si simte nevoia instinctiva de a se odihni”, conchide Laura Maria Cojocaru.

„Nu poti face nimic cu un copil a carui inima nu-ti apartine”. De ce e mai important sa fim aproape de copil decat sa-l crestem independent

 

Laura-Maria Cojocaru, presedinte si fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa (INLPSI) si presedinte si fondator al Asociatiei „Generatia Iubire” este Psihoterapeut si Trainer in Programare Neuro-Lingvistica. A studiat natura mintii umane urmand formari profesionale cu abordari diferite precum: psihoterapie integrativa, hipnoza clinica, relaxare si psihoterapie ericksoniana, psihoterapie de cuplu si familie, psihologie clinica, neuro-programare lingvistica, terapii florale Bach, consultant Panorama Sociala.

 

Sursa foto: Pexels

 

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit