Nouă zaruri cu câte șase imagini fiecare. Un joc ce poate fi găsit la un preț de aproximativ 50 de lei. De ce costă atât de mult?, vă întrebați. Cumpărătorii care totuși s-au încumetat să dea banii spun, însă, că acesta merită toți banii, în ciuda impresiei pe care ți-o face la început.

În ce constă acest joc cunoscut sub denumirea de „Story cubes” sau, la noi, „Cuburile cu povești”? După cum spuneam, jocul constă în nouă zaruri cu câte șase imagini diferite pe fiecare dintre ele, incluzând personaje, locații, situații etc. Acest joc poate fi desfășurat de unul singur, deși este mai puțin interesant sau de mai multe persoane, dar nu mai multe de opt. Vârsta recomandată este de opt ani.

10 rețete de vopsea comestibilă pentru pictura cu degetele (finger painting)

O idee de jucărie educativă ieftină

Unul dintre jucători aruncă zarurile, alege un zar cu o imagine și începe povestea cu „A fost odată…”, încadrând imaginea de pe zar într-o istorioară inventată pe moment. Următorul jucător alege un alt zar și continuă povestea și tot așa până se termină toate zarurile.

„Începi cu orice formulă dorești tu, iar de aici continui să țeși firele poveștii folosindu-te de imagini. Duci povestea la final sau o pasezi prietenilor, tu decizi ce variantă de joc preferi! Bun de jucat alături de prieteni, dar la fel de bun de folosit ca material didactic pentru orele de literatura română- creativitate sau pentru cele de limbi străine”, comentează utilizatorul Andreea la prezentarea jocului „Story cubes” de pe site-ul librăriei Cărturești.

story cubesEste un joc foarte distractiv, care ascute inteligenţa şi dezvoltă imaginația. Cele 54 de imagini au fost concepute de irlandezul Rory O’Connor și au fost ilustrate pe cele nouă cuburi. Astfel, fiecare cub are șase imagini diferite, reprezentând obiecte, care pot fi amestecate în peste 10 milioane de moduri.

Pentru mai multe detalii, click pe poza

Story cubes personalizate de tine

Dacă nu dorești să cumperi „Rory’s Story Cubes” sau dacă te-ai gândit la propriile tale combinații de imagini, nicio problemă, poți crea la tine acasă propriile cuburi cu povești. Pentru aceasta ai nevoi de cuburi, fie că sunt din lemn natur, cumpărate din comerț, fie că sunt din hârtie, confecționate chiar de tine (găsești AICI un model pentru confecționarea unui cub din hârtie). Pe aceste cuburi imaginile pot fi desenate de tine, cu condiția să exersezi puțin desenul înainte de a începe să-l transpui pe cub, sau pot fi scoase la imprimantă, la dimensiunea potrivită, și lipite pe cuburi.

Unii părinți introduc printre imaginile de pe story cubes și culori, pentru a da un nou impuls creativității copiilor. Oricum, imaginația este singura limită în realizarea acestui tip de joc care îi pasionează atât pe copii, cât și pe adulți.

Iată UN EXEMPLU de o scurtă povestire pe baza story cubes.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit