Copiii sunt influentati de orice manifestare artistica iar muzica si teatrul pentru copii nu fac exceptie. Acestea spun o poveste, iar copiii traiesc experienta povestii in mod diferit decat adultii. Ei traiesc intr-o lume de „hai sa ne prefacem ca suntem…”. Linia dintre realitate si joaca nu este inca bine conturata si se pot implica intr-un spectacol emotional si fizic, fara nici o rezerva. De aceea, este important sa alegem acea muzica si acele spectacole cu mesaj pozitiv si cu povesti frumoase.

Povestile pe care le alegem pentru copiii nostri trebuie sa aiba un mesaj, sa aduca un plus de informatie si cunoastere. Este vorba de distractie si bucurie, insa acestea pot fi imbracate intr-o poveste care sa aiba repere in viata reala.

Disney teatruTeatrul pentru copii inseamna atat o poveste, cat si muzica si dans, iar copiii vor ajunge sa danseze impreuna cu actorii de pe scena, repetand cantecele pe care le aud. Este o experienta completa care va ramane in amintirea celor mici pentru mult timp.

Participarea activa la spectacolele de muzica si teatru ii face pe cei mici sa se transpuna in alta lume, unde totul este posibil, unde oricine poate deveni print sau printesa, poate depasi orice obstacol si poate avea puteri supranaturale. Tematica spectacolului poate servi drept tema de discutie din care copilul tau sa aiba o lectie de invatat. De exemplu, in fiecare piesa de teatru exista si un conflict, iar felul in care acest conflict se rezolva poate fi o lectie pentru copilul tau.

Pe langa muzica, spectacolele inseamna costume, culoare, decoruri. O alta lume creata chiar in fata copilului, iar toate elementele adunate vor avea un efect impresionant asupra copilului.

Povestile dezvolta imaginatia copilului, sub orice forma ar fi intalnite: carti, teatru, muzica, filme sau desene pentru copii. Pornind de la aceste povesti, copilul creeaza scenarii noi, adaptate firii si vietii lui. Il vei auzi cantand singur cantecele auzite chiar si o singura data, dar care au produs un ecou puternic in imaginatia lui. Exprimarea emotiilor prin cantece si povesti este o modalitate prin care poti patrunde in lumea lui si prin care poti gasi o noua cale de comunicare.

Este important sa ii inconjuram pe cei mici cu frumos, cu muzica si dans, cu povesti speciale care sa le dea aripi si sa ii incurajeze pe copii sa se exprime, fara nici o rezerva. Experientele frumoase dau nastere la sentimente si oameni frumosi.


Faptul ca ai citit acest material publicitar reprezinta sprijinul pe care ni-l oferi la acoperirea costurilor de intretinere ale acestei publicatii. Suntem sigure ca ai gasit si informatii utile! Iti multumim!


Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by Seva