Ce faci atunci cand copilul iti cere lucruri prea scumpe sau poate chiar imposibile? Trebuie sa recunoastem ca este o situatie extrem de delicata si complicata.

Daca ii spui ca nu ai bani, s-ar putea sa te simti vinovat ca nu-i oferi copilului ce isi doreste. Si chiar si copilul s-ar putea sa te considere vinovat.

Si atunci, ce poti face? In primul rand, sa-ti schimbi perspectiva. Dorinta copilului este a copilului si n-ar fi rau sa aflam ce se ascunde de fapt in spatele ei: poate ca este o lipsa de atentie, de afectiune din partea parintilor/unuia dintre parinti, pe care incearca sa o compenseze prin lucruri materiale? Sau poate fi chiar dorinta reala de a avea acel obiect.

Educatie financiara pentru copii: 4 lucruri pe care sa le stie copilul inainte de a termina gradinita, daca vrei sa devina un adult bogat
La cate „De ce”-uri pe zi poti raspunde? Cum curiozitatea copiilor poate fi o lectie importanta de viata

Iata ce solutie eficienta aplica un cunoscut coach din Romania. Fiecare dintre cei trei copii ai sai are cate o Cutiuta a dorintelor. Atunci cand un copil spune ca vrea un anumit lucru, tatal lui il roaga sa formuleze cumva dorinta (un desen, un biletel etc.) si s-o puna in Cutiuta dorintelor. Acesta este momentul magic in care se va face o delimitare clara intre dorintele adevarate si cele false.

Daca este doar o dorinta de moment, pentru a compensa lipsa de atentie, scotandusi-o din minte dupa ce a pus-o in Cutiuta dorintelor, copilul o va da uitarii. Insa, daca va reveni din nou si din nou la acea dorinta, fie cu gandul, fie prin ceea ce spune, fie prin planurile pe care si le face, este clar ca este o dorinta reala pentru care va fi dispus sa lupte.

„De cate ori sa-ti spun?!” 10 cauze de ce nu ne asculta copiii
Competitivitatea sanatoasa la copii. Ce ar trebui sa faca toti parintii pentru a-si ajuta copiii sa reuseasca inteligent

Cand unul dintre baieti s-ai dorit iPhone 5, si-a pus dorinta in Cutiuta dorintelor si, timp de un an de zile, a adunat toti banii pe care i-a primit fara sa cheltuie niciun leu pe alte lucruri, pana a reusit sa-si indeplineasca scopul.

Asa ii putem ajuta pe copii sa lupte cu toate fortele pentru visele lor!

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit