Un val de ger extrem a pus stapanire pe Romania. Si meteorologii au anuntat ca temperaturile scazute vor dura pana pe 1 martie, inteval in care termometrele vor indica pana la minus 22 grade Celsius.

In aceste conditii, Ministerul Sanatatii a transmis, ieri, un comunicat de presa in care ii sfatuieste pe romani ca, in zilele cu temperaturi scazute, sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea prelungita la frig, sa respecte regulile de igiena pentru a evita sa se imbolnaveasca de viroze respiratorii si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.

Daca este nevoie sa mergi in spatii deschise, specialistii iti recomanda sa te protejezi corespunzator de frig cu ajutorul caciulilor, manusilor etc.

De asemenea, evita expunerea prelungita a mainilor si picioarelor la temperaturi scazute pentru a te feri de degeraturi.

Scoli si gradinite inchise luni si marti, poate chiar si miercuri. VEZI judetele in care nu se invata

Greseli de parenting. Cele mai frecvente 27 de erori pe care toti parintii le fac

Daca apar simptome de raceala, nu te grabi sa iei medicamente inainte de a consulta un medic.

Specialistii de sanatate publica din Ministerul Sanatatii recomanda ca persoanele varstnice, in special cele care sufera de afectiuni cardiace si respiratorii, sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensarii in conditii de temperaturi scazute.

O atentie speciala in aceasta perioada trebuie sa o acordam copiilor. Ei nu trebuie lasati sa astepte in interiorul masinilor parcate si nici nu trebuie sa fie transportati pe distante lungi in vehicule fara posibilitati de climatizare si neechipate corespunzator.

Locuintele si spatiile inchise de locuit trebuie sa fie incalzite corespunzator si trebuie evitata utilizarea instalatiilor improvizate, care pot duce la intoxicatii cu monoxid de carbon.

Ministerul Sanatatii le-a cerut directiilor de sanatate publica judetene si a Municipiului Bucuresti sa monitorizeze masurile care se impun la nivelul spitalelor, astfel incat acestea sa poata primi, tria si interna un numar mai mare de pacienti, in aceasta perioada de ger.

Uita de raceli! 8 remedii naturale pentru cresterea imunitatii la copii

Copilul tușește? Tratamente naturiste, eficiente și rapid de făcut, pentru tuse la copii

Sursa foto: Pixabay

produse bebe
carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit