Stai linistita! Esti in siguranta! Nu esti singura care face asta! Si nu esti nici ultima!

Am urmarit de mai multe ori filmarea cu tine. Te-am observat atent. Esti plina de frustrari, esti cruda, esti inumana. Aveam cuvinte grele sa-ti spun, dar am o abilitate pe care tu, evident, nu o detii: cand ma enervez, respir adanc, ori ies din camera, sa ma linistesc.

Incepusem sa-ti scriu, dar am preferat sa inchid laptopul si sa-mi las o pauza de 10 minute. Apoi, mi-am amintit de ceea ce au declarat unii dintre parinti, dupa ce au aflat despre comportamentul tau: “Am doi copii aici. Nu cred asa ceva!”, spune o mamica.

“Nu cred, pentru ca copiii sunt foarte bine primiti si se comporta foarte bine cu ei. Si sunt ingrijiti”, spune o alta mamica, reporterilor.

Copilul merge la gradinita? Cum stii daca este agresat de educatoare

Si am realizat ca, de fapt, tu nu esti problema cea mare. Da, tu esti cea surprinsa pe camerele de filmare. Camere pe care tot tu le-ai instalat in gradinita pe care o conduci ilegal. Pentru ca, se pare, gradinita nu are nici acreditare, ori autorizatii. Dar nu esti tu omul care sa se supuna regulilor si legislatiei. Sincer, insa, nu imi pasa de actele si acreditarile pe care le ai sau nu in birou.

Iti place sa sfidezi si sa fii cruda. Nu te jeneaza ca si alti adulti se uita la tine in timp ce bati un copil. Nu te sperie ideea ca un parinte ar putea sa te surprinda, pe camera de luat filmat, in timp ce ii bati copilul.

Si te pricepi foarte bine la ceea ce faci. Se vede ca ai exersat mult in ultimii ani pe micutii ce au venit cu incredere la tine. De ce sa-ti pese tie de copiii altora? Cum sa ai tu omenie sau respect fata de niste oameni mai mici decat tine si lipsiti de aparare? Cand ajungi sa nu te mai feresti de privirile colegilor sau de camerele de filmat eu te consider un pericol pentru intreaga societate.

Dar, asa cum iti spuneam, tu poti sta linistita. Cel mai probabil nu ti se va intampla nimic. Esti in siguranta! Chiar parintii copiilor din gradinita ta iti sar in aparare.

Da! Si cum se face ca alti parinti ajung sa strige impotriva violentei si sa ia apararea acestor copii, in timp ce parintii celor care au ales sa-si duca la aceasta gradinita copiii ajung de partea agresorului?

Ah, de fapt stiu raspunsul. Pentru ca sunt acei parinti care nu stiu sa isi asculte copilul. Sunt parintii care diminueaza durerea sau teama copilului: “Inceteaza cu smiorcaiala!”. “Taci din gura!”. “Inchide gura sau te pocnesc”.

Cumva, eu cred ca esti produsul acestor parinti. Ai vazut, in ultimii ani, alti adulti care isi lovesc copiii, ii bruscheaza, ii forteaza, tipa la ei, nu au respect si aleg sa creada versiunea unui adult si nu cuvintele mici ale propriilor copii.

Nu esti nici prima, nici ultima care face asa ceva, din pacate. Si nu te cunosc. Dar intuitia imi spune ca nu te vei schimba si chiar iti gasesti scuze si justificari pentru gesturile tale. Pentru ca, nu-i asa, de vina sunt doar astia micii, mucosi, neascultatori si enervanti!

Nu ai scuza! Asa cum nici parintii care isi educa cu palma copiii nu se pot scuza!

La cat mai putini ca tine si iti urez succes sa nu dai peste un parinte care sa-ti arate cam ce au trait acei copii.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit