Vineri, sute de scoli si gradinite inchise vor oferi copiilor un weekend prelungit, iar parintii vor trebui sa gaseasca solutii care sa le permita sa stea acasa cu copiii, ori sa aduca un inlocuitor de incredere (bunici, bone etc). Pentru ca se inchid gradinitele si scolile in Bucuresti, din cauza conditiilor meteo.

Pentru vineri meteorologii au anunţat maxime de 0 grade si minime intre -5 şi -3 grade Celsius. Decizia a fost luata de primarul Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta a analizat, in aceasta dupa-amiaza, impreuna cu prefectul Capitalei, Adrian Petcu, cu reprezentantii ANM Bucuresti-Ilfov si inspectorul general al Inspectoratului Scolar Bucuresti, Ionel Florian Lixandru, ultimele informatii emise de meteorologi, care anunta ninsori si intensificari ale vantului in Bucuresti. In aceste conditii, s-a decis ca vineri, 23 martie, la nivelul Bucurestiului, sa se inchida gradinitele, scolile si liceele.

„In urma discutiilor avute cu reprezentantii ANM, care ne-au anuntat că vremea se va inrautati semnificativ si ca va ninge in continuare toata saptamana. Dar, vineri, vantul se va intensifica si ninsoarea va fi mai abundenta. Am decis ca, pentru siguranta copiilor nostri, cursurile in unitatile de invatamant de stat din Capitala sa fie suspendate pentru data de 23 martie. Este o decizie responsabila, pe care mi-o asum in calitate de primar general, din dorinta de a nu-i expune pe copii unor fenomene meteo extreme”, sustine Gabriela Firea.

Administratia Natională de Meteorologie a anuntat o prognoza speciala pentru Municipiului Bucuresti. Potrivit acesteia, de vineri de la ora 8.00 si pana sambata, la aceeași ora, „vremea se va mentine deosebit de rece.

Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 0 grade, iar cea minima va fi de – 5…-3 grade. Va continua sa ninga, moderat cantitativ mai ales ziua, cand se va depune strat nou de zapada consistent. Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de 45-55 km/h”.

La episodul anterior de temperaturi scazute si ninsoare, scolile au fost inchise in Bucuresti o saptamana intreaga.

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit