Testele grila au fost introduse in subiectele de Bacalaureat si la testele de Evaluare Nationala de anul viitor. Ministerul Educatiei a modificat structura subiectelor de anul acesta, fara nicio dezbatere publica.

Mai exact, subiectele de la Bacalaureat si Evaluarea Nationala vor avea 40% itemi obiectivi, adica intrebari deschise si tip grila, a declarat presedintele Centrului National de Evaluare si Examinare (CNEE), Marian Suta, pentru edupedu.ro.

„Se merge pe abordare unitara la toate disciplinele de examen. La unele discipline erau deja itemi obiectivi, la socio-umane, la geografie. Nu erau astfel de subiecte la Romana, la Matematica si la Istorie“, a precizat oficialul. Potrivit lui Suta, aceasta este singura schimbare, „in rest programa este aceeasi, sunt respectate si structurile din anii anteriori“.

„A fost o parere a conducerii Ministerului Educatiei, CNEE si-a spus punctul de vedere, dar s-a luat aceasta decizie. S-a considerat ca, in felul acesta, se va reduce diferenta in notele obtinute de elevi la contestatii. Au fost cazuri unde diferenta dintre evaluarea de la examen si cea de la contestatie a fost destul de mare. Introducand acesti itemi obiectivi, se mai reduce decalajul de punctaj“, a explicat pentru Edupedu.ro presedintele CNEE, institutia din subordinea Ministerului Educatiei care gandeste subiectele pentru examene.

„Nu am fost noi initiatorii, dar in final am considerat ca nu avem de ce sa nu aplicam solicitarea“, a adaugat oficialul citat.

Scolile publice ar putea introduce Bacalaureatul International

Cum pot scapa liceenii de un examen de la Bacalaureat. Pasii de urmat

 

Sursa foto: Pexels

 

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit