Un amplu proiect cultural artistic dedicat centenarului Marii Uniri, Romania Copiilor, o editie speciala a CONIL Fest, Festivalul Integrarii, va avea loc pe 17-18 noiembrie 2018, sub cupola Circului Metropolitan Bucuresti, organizat de Asociatia CONIL, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti prin Proedus si Circul Metropolitan Bucuresti

Romania Copiilor va reuni, la fel ca la editiile anterioare, peste 1.500 de copii dintre care 600 cu dizabilitati diverse (autism, sindrom Down, retard, ADHD, hipoacuzie, nevazatori, tetrapareza, locomotori etc.), intr-un maraton artistic. Orice peresoana care iubeste valorile autentic romanesti, dansul, cantecul si portul popular, oricine simte romaneste si este mandru ca este roman poate intra in Romania Copiilor, o lume in care, timp de 2 zile, veti reintalni cultura nationala, traditiile si respectul pentru simbolurile nationale.

Romania Copiilor este un eveniment de constientizare a situatiei copiilor cu dizabilitati, precum si unul de promovare a valorilor, traditiilor si spiritului romanesc in anul centenarului Marii Uniri. „Romania Copiilor este despre noi si copiii nostri, despre tara noastra, despre oamenii buni care suntem. Este despre acceptare si integrare pentru ca, dincolo de orice dizabilitate, exista o abilitate care trebuie descoperita, incurajata si promovata”, se arata in comunicatul de presa al evenimentului.

La eveniment vor fi prezente ansambluri folclorice de copii din toata tara, dansatori si interpreti de muzica populara ce ne vor reaminti de simbolurile nationale, de dragostea de tara, port, dans si cantul romanesc. Pe scena Festivalului CONIL – Romania Copiilor vor fi si recitatori, interpreti, trupe de teatru care vor readuce in atentia publicului scrierile marilor poeti si compozitori romani.

Vor fi prezenti, in calitate de invitati, si personalitati marcante ale vietii cultural artistice romanesti, purtatori si promotori ai simbolurilor nationale, personalitati ce ne vor ajuta sa promovam si cultivam dragostea de tara si de valorile ei in randul tuturor copiilor prezenti la eveniment.

In foaier, un banner de mari dimensiuni ii asteapta pe copii alaturi de artisti si voluntari CONIL sa realizeze impreuna un Manifest identitar – Ganduri pentru Romania, ce va ramane marturie a celor intamplate.

Fiecare copil participant va primi din partea organizatorilor pungute cadou si diplome de participare, putand participa si la atelierele gratuite organizate in foaier.

 

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit