Ceasurile inteligente, Smartwatch, concepute pentru a-i ajuta pe parinti sa-si supravegheze copiii, ridica probleme legate de securitatea si respectul vietii private a minorilor, avertizeaza mai multe asociatii americane, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Mai multe asociatii din domeniul protectiei copilului, protejarii drepturilor consumatorilor si protectiei vietii private au cerut agentiei guvernamentale Federal Trade Commission, responsabila cu reglementarea activitatilor comerciale, sa demareze o ancheta privind riscurile pe care aceste ceasuri le presupun. In plus, aceste asociatii au cerut companiilor sistarea comercializarii Smartwatch-urilor.

Reprezentantii asociatiilor spun ca ceasurile, in loc sa-i protejeze pe copii, i-ar putea face vulnerabili in fata pirateriei sau a criminalitatii informatice. „Venind in sprijinul dorintei parintilor de a-si proteja copiii, aceste ceasuri inteligente, in realitate, ii pun in pericol pe cei mici”, a afirmat, intr-un comunicat, Josh Golin, reprezentantul asociatiei „O copilarie fara publicitate”.

Cum ne protejam copiii de abuzurile pe internet

Tehnologia care ii ajuta pe elevi. Top 10 aplicatii mobile gratuite si utile

„Inca o data, vedem cum sunt comercializate obiecte inteligente destinate copiilor, fara sa ne punem problema cum vor fi protejate bunurile personale ale copiilor. Parintii ar trebui sa evite cumpararea acestor ceasuri, precum si a oricarui alt dispozitiv inteligent pentru copii”, a mai spus acesta.

„Persoane necunoscute pot cu usurinta sa preia controlul asupra ceasurilor si sa le utilizeze pentru localizarea copiilor sau pentru a le intercepta convorbirile”, subliniaza grupul de asociatii, care dau drept exemplu ceasurile Caref sau SeTracker.

Acelasi grup a ridicat, anul trecut, problema riscurilor papusilor inteligente, ceea ce a determinat FBI-ul sa emita un avertisment referitor la aceste produse si a dus la retragerea lor de pe piata.

In Germania, papusa inteligenta „Prietena mea, Cayla” a fost scoasa de la vanzare in luna februarie. Autoritatile au avertizat ca aceste jucarii ii pot spiona pe copii.

La inceputul lunii octombrie, compania Mattel a renuntat la comercializarea unui megafon inteligent, cu comanda vocala, destinat copiilor, dupa mai multe critici venite din partea parlamentarilor si a organizatiilor pentru protejarea vietii private.

Generatia Z. Cum ne invatam copii foloseasca Internetul inteligent si responsabil

Va uita de desene si tableta. 6 trucuri cum sa-l ajuti pe copil sa-si descopere pasiunea

 

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit