Alegerile parlamentare au trecut si avem deja si rezultatele acestora. Dupa centralizarea a 82% din voturi, Partidul Social Democrat (PSD) a obtinut 45,26% din voturile de ieri ale romanilor.

Oricare ar fi optiunea ta politica, trebuie sa stii care sunt intentiile declarate ale oficialilor PSD in ceea ce-i priveste pe parintii din Romania.

Centrul de Parenting a consultat programul economic al PSD si iti spune ce schimbari au de gand sa introduca guvernantii pentru familiile si persoanele cu copii.

1. Deduceri pentru familiile cu copii

Familiile cu copii vor beneficia de deduceri speciale, incepand cu 1 ianuarie 2018, conform documentului citat. Concret, familiile care au venituri mai mici de 5.000 de lei pe luna vor beneficia de 1.600 de lei pe an pentru fiecare copil. Iar familiile cu venituri lunare cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei vor beneficia de 1.200 de lei pe an pentru fiecare copil.

„Sumele se acorda in primul trimestru al anului urmator obtinerii si declararii veniturilor, iar in cazul scolarilor sunt conditionate de un numar maxim de absente nemotivate de 10%”, se mai arata in programul social-democratilor.

“Legea mamelor” s-a votat! Indemnizatie de 85% din salariu timp de 2 ani, fara plafon de 3.400 de lei

5 lucruri pe care le fac familiile cu adevarat fericite. Sunt atat de simple!

2. Contributiile la sanatate, platite din buget

In cazul familiilor cu venituri sub 1.250 de lei pe luna, in care nicio persoana nu este salariata, contributiile sociale pentru asigurarile de sanatate (CASS) vor fi platite de la buget pentru fiecare persoana adulta din familie. In cazul familiilor care au venituri lunare cuprinse intre 1.250 si 5.000 de lei si o persoana este salariata, statul va plati CASS pentru sotul/sotia aflat(a) in intretinere. Masura ar urma sa se aplice incepand cu anul 2018, potrivit programului economic al PSD.

3. Decontarea chiriei si a utilitatilor

Familiile care au venituri mai mici de 5.000 de lei pe luna vor beneficia, incepand cu 1 ianuarie 2018, de decontarea a 75% din cheltuielile cu chiria si utilitatile (in limita a maximum 900 de lei/luna) daca persoanele isi gasesc un loc de munca la mai mult de 50 de kilometri distanta fata de domiciliu.

4. Impozit mai mic pe salarii

Persoanele salariate care au lefuri de pana la 2.000 de lei brut pe luna vor fi scutite, incepand cu aceeasi data, conform planurilor PSD, de impozitul pe venit de 16%. Iar in cazul salariatilor cu venituri care depasesc 2.000 de lei lunar, impozitul ar urma sa se reduca de la 16% la 10%.

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre copiii din Romania

Indemnizatie pe viata pentru mamele cu cel putin 3 copii. Proiectul mamelor eroine, adoptat de Senat

5. Credite pentru tineri subventionate de stat

Tinerii pana in 26 de ani, care urmeaza o scoala profesionala, sunt studenti sau angajati vor primi un credit in valoare de 40.000 de lei din care isi pot plati cursurile, chiria sau isi pot acoperi avansul pentru achizitia unei locuinte. Potrivit programului economic al PSD, dobanda pentru acest credit va fi subventionata integral de catre stat, tinerii care il vor contracta urmand sa plateasca doar principalul. Totodata, statul va garanta valoarea creditului in proportie de 80%.

Cel putin asa arata, in acest moment, programul economic al PSD, care poate fi consultat integral AICI. Desigur, nimeni nu garanteaza ca ceea ce scrie in program va deveni realitate, dar cel putin acestea sunt intentiile declarate ale partidului care a obtinut cel mai mare scor la alegerile parlamentare din acest an.

Sursa foto: Pixabay

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit