Ministerul Educatiei Nationale a afisat, astazi, rezultatele repartizarii computerizate realizate pentru admiterea la liceele din tara. Pentru a vedea la ce liceu a fost admis un absolvent de invatamant gimnazial, intra pe site-ul admitere.edu.ro, gaseste pe harta judetul dorit sau municipiul Bucuresti si da click pe el, dupa care cauta pe liste elevul dupa nume.

De asemenea, elevul poate fi cautat si dupa nume, introducand numele AICI.

Anul acesta, au dat examenele de Evaluare Nationala 140.712 de elevi, reprezentand 97,1% din totalul de 144.929 de copii inscrisi. 6 elevi au fost eliminati din cauza incercarilor de a frauda examenele.

Pentru inscrierea la repartizarea computerizata au fost eligibili 140.706 candidati. Cu toate ca toti acesti absolventi de gimnaziu au avut posibilitatea de a opta pentru admiterea la un liceu, in 2017, s-au inscris pentru a fi repartizati doar circa 113.000 candidati.

Candidatii au fost repartizat in functie de media de admitere in liceu. Aceasta a reprezentat media ponderata intre media generala obtinuta la Evaluarea Nationala (pondere de 80%) si media generala de absolvire a claselor din gimnaziu (pondere de 20%).

Poate exista posibilitatea ca un candidat sa nu aiba loc la niciuna dintre optiunile pe care le-a exprimat pe fisa. In acest caz, acest candidat ramane nerepartizat in aceasta sesiune de admitere. Pentru a intra la liceu, el va trebui sa participe la o sesiune ulterioara organizata special pentru locurile ramase libere in aceasta sesiune.

„Fata de 15 ani nu vrea sa invete, ma minte, chiuleste”. 9 pasi pentru a reseta relatia cu adolescentul

„11 lucruri pe care as vrea ca toti parintii sa le stie”. Sfaturi de viata de la un pediatru celebru

Situatia poate aparea in urmatoarele situatii: candidatul nu a exprimat suficiente optiuni sau optiunile exprimate de el au fost ocupate inaintea lui de alti candidati cu medii mai mari.

Concret, in aceasta situatie, la nivel de tara, se afla 581 de copii ramasi nerepartizati in urma acestei sesiuni. Acestia au, insa, toate sansele sa ocupe un loc la un liceu, avand in vedere ca, in intreaga tara, au ramas neocupate 17.776 de locuri in licee.

Potrivit statisticilor publicate de Ministerul Educatiei, Mehedinti este singurul judet din tara unde absolut toti candidatii au intrat la liceu si nu a ramas niciun copil nerepartizat. In Municipiul Bucuresti au ramas nerepartizat 14 elevi.

De altfel, numarul total de locuri la licee este suficient pentru ca toti candidatii sa fie repartizati, daca isi exprima suficiente optiuni.

Sursa foto: admitere.edu.ro

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit