Ultimele modificari legislative in domeniul fiscal le dau mari batai de cap unor viitoare mamici si unele dintre ele chiar se gandesc sa dea statul in judecata.

Femeile insarcinate care au prestat activitati liberale si au platit contributiile sociale conform vechilor prevederi fiscale au aflat ca nu vor primi bani nici pentru concediul prenatal si nici pentru cel postnatal.

Desi legea s-a schimbat pe parcurs, oficialii statului le cer acum acestor viitoare mame sa demonstreze ca si-au platit contributiile pentru cel putin 6 luni, si nu pentru o luna, cum era prevazut pana la ultimele modificari, scrie Digi24.ro.

Jurnalistii de la Digi24 au stat de vorba cu 2 tineri casatoriti care se pregatesc sa devina parinti pentru prima oara, Andrei si Andreea. El este manager, in timp ce ea este psiholog desfasurandu-si activitatea ca Persoana Fizica Independenta. Noile modificari fiscale le-au dat planurile peste cap.

„Pentru ca s-a schimbat legea in 2018 nu voi beneficia de concediu prenatal si postnatal. In 2017, legea prevedea ca era nevoie de o luna sa platesc contributii pentru concediu medical si acum s-a schimbat la 6 luni”, spune Andreea.

Sotul ei precizeaza ca au platit contributiile timp de 4 luni in perioada septembrie – decembrie 2017 si ca se asteptau ca pe perioada concediului medical sa primeasca estimativ 5.000 de lei pe luna.

„Din pacate, acum sunt 6 luni. Trebuia sa ghicesc de undeva ca se schimba legea. Nu stiu. Nu mi se pare corect si normal fata de viitoarele mamici. Nu mi s-a dat nicio sansa. Nici macar nu pot plati retroactiv. Sau… Nimic”, spune viitoarea mamica.

Pentru ca nu va primi niciun leu de la stat pe perioada concediului prenatal si postnatal, in total de 126 de zile, singurul venit in aceasta periaoda va fi cel al sotului.

Tanara familie are de gand sa dea statul in judecata.

Copiii se cearta intre ei? 34 de sfaturi care aduc intelegerea intre frati

Se joaca sau pierde timpul? 10 adevaruri despre joc si importanta acestuia pentru copil

Sursa foto: Pixabay

 

produse bebe
carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit