Branzica de vaci cu lamaie se poate oferi bebelusilor in prima etapa a diversificarii, dar varsta recomandata de pediatri este de 7 luni (pentru o diversificare inceputa la 6 luni)

Ingrediente: 200 mililitri de lapte de vaca cu grasime cat mai mare, jumatate de lamaie

Mod de preparare:

  1. Se fierbe laptele de vaca.
  2. Cand da primul clocot, se adauga zeama unei jumatati de lamai si se amesteca. Se poate incerca si cu mai putina lamaie, eventual se pune 1 lingurita de zeama de lamaie si se observa daca se coaguleaza laptele sau nu, adaugand lamaie daca este necesar (prea multa lamaie va usca branzica).
  3. Se lasa sa dea din nou in clocot
  4. Apoi se ia de pe joc si se strecoara cu ajutorul unui tifon fiert si calcat cu fierul incins (pentru igienizare cat mai buna), dupa care se lasa la scurs. Branzica de vaci cu lamaie se poate lasa la scurt cateva ore

Pregateste aceasta reteta de branzica de vaci cu lamaie pentru bebelusi dupa-amiaza sau seara, astfel incat sa o ai gata la masa de dimineata sau la prima gustare a zilei. Branza de vaci cu lamaie poate fi introdusa la oricare dintre mesele zilei, inclusiv la gustari, intrucat este usor tolerata de sistemul digestiv al copilului si se poate combina cu o multime de alimente: alte lactate, oua, legume, cereale sau chiar fructe.

Daca nu vrei sa pregatesti aceasta reteta de branzica de vaci cu lamaie, poti opta pentru reteta de branzica de vaci cu calciu lactic