Ca parinti, suntem mereu in cautarea unor idei, sugestii, pareri si solutii pentru ca sa ne imbunatatim relatiile cu copiii. Oricat de buni parinti am fi, exista momente, daca nu chiar perioade, cand nu reusim sa exprimam ceea ce simtim sau cand intre noi si copiii nostri apar neintelegeri si suparari.

Iata 11 reguli care, daca le respecti, iti vor aduce linistea si bucuria in relatiile cu copiii, indiferent de situatie:

Regula nr. 1

Pretuieste iubirea copilului tau. Stii ca de la iubire pana la ura este un singur pas, asa ca gandeste-te bine inainte sa faci vreun pas!

Regula nr. 2

Nu-ti umili copilul. Atunci cand este umilit, copilul invata sa umileasca pe altii, la randul sau. Si nu se stie in ce situatie va folosi aceasta abilitate. E posibil sa o indrepte chiar impotriva voastra, a parintilor lui.

5 lucruri pe care le fac familiile cu adevarat fericite. Sunt atat de simple!

Cei mai mari dusmani in relatia dintre mine si copilul meu. Si cum invatam impreuna sa-i controlam

Regula nr. 3

Nu ameninta copilul. Amenintarile parintilor dau nastere minciunilor din partea copilului si duc la teama si la ura din partea lui.

Regula nr. 4

Nu-i impune interdictii. Este natura copilului sa fie curios. Ceea ce este categoric interzis este de foarte mare interes si copilul va incerca mereu sa obtina. Tine minte asta si gaseste solutii alternative.

Citeste, pe pagina urmatoare, celelalte 7 reguli de care trebuie sa tii cont pentru a avea o relatie frumoasa cu copiii.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit