Intrebarile legate de disciplina copiilor dau batai de cap tuturor parintilor. Oare sunt prea severa cu copilul? Sau poate ca nu ma asculta pentru ca nu i-am impus mai mule reguli? La un moment dat vei ajunge sa te intrebi daca abordarea pe care o ai fata de educatia copilului tau este cea potrivita.

Secretul unei balante echilibrate este sa alegi reguli pentru copilul tau pentru a-l tine in siguranta, dar nu trebuie exagerat, intrucat atunci influentezi foarte mult dezvoltarea sa.

Lucrurile se complica atunci cand ai doi copii de varsta diferite sau care ridica probleme de comportament diferite si, cand spui ca, in sfarsit, tehnica ta da rezultate, copilul ajunge intr-o noua etapa a dezvoltarii sale, astfel ca trebuie sa o iei de la capat, sa te adaptezi si tu evolutiei sale si pragurilor pe care le trece usor.

Indiferent cum ai ales sa-ti educi copilul, iata cele mai importante 5 tipuri de reguli de care copilul tau are nevoie.

Regulile părinților bine educați

TOP carti de parenting pe care trebuie sa le citesti

1. Reguli pentru copii legate de siguranta

Orice parinte isi doreste ca puiul sau sa fie mereu in siguranta. Iar atunci cand se simte in siguranta, un copil se dezvolta frumos, iar toata energia si atentia sa sunt indreptate spre invatare si descoperire.

Cand ne referim la reguli legate de siguranta spunem le includem si pe cele legate de siguranta emotionala, nu doar cea fizica.

Exemplu de regula de siguranta fizica: “Nu dai drumul la usa, atunci cand mama este la baie”

Exemplu de regula de siguranta emotionala: “Poti spune mereu ce simti fata suriora ta mai mica”.

Cea mai simpla si eficienta metoda de a-l invata pe copil sa traverseze strada. Reguli, sfaturi si poezii pentru copii mici

„De cate ori sa-ti spun?!” 10 cauze de ce nu ne asculta copiii

2. Reguli pentru copii despre valori si moralitate

Multi parinti sunt de parere ca unui copil nu-i trebuie impusa o regula pentru a fi obligat sa-si ceara scuze. Pentru ca se considera ca a-ti cere scuze doar pentru ca exista o regula a familiei se va face din obligatie si nu din sinceritate. Insa, copilul trebuie invatat despre valori si moralitate, despre faptul ca sentimentele celorlalti pot fi usor ranite si, mai ales, ca atunci cand raneste fizic pe cineva – intentionat sau nu – trebuie sa fie empatic si sa-si exprime scuzele. Modul cel mai simplu de a-l invata aceste reguli este sa fii chiar tu un exemplu. Sa-ti ceri scuze atunci cand lovesti pe cineva in autobuz sau in tramvai, sa-ti ceri scuze de la copil atunci cand il lovesti accidental in casa, sa folosesti frecvent cuvintele “multumesc” si “te rog”. Iar copilul va invata de la tine si vei vedea ca la acest capitol lucrurile vor decurge natural.

O solutie simpla care rezolva pentru totdeauna unele comportamente dificile ale copiilor

Comportă-te cu copiii așa cum vrei să se comporte și ei cu tine

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit