Ai aflat deja ca a fi spontana cu un copil mic este o provocare. La fel si punctualitatea. Pentru ca, orice iesire din casa, chiar si pana in parcul din apropiere, presupune pregatire si organizare: pregatesti gentuta cu sticluta de apa, poate un biberon si dozatorul cu lapte, sau un iaurt (daca se apropie ora de gustare), lingurita (pentru iaurt), servetele umede, servetele uscate, o sticla de apa pentru tine, cateva gustari sanatoase (bistuiti de casa, legume taiate betisoare), o jucarie, palariuta de soare.

Apoi, hainele tale, hainele lui. Si, evident, in toata aceasta organizare tii cont de programul copilului si stii ca trebuie sa te incadrezi bine, altfel, toate o iau razna.

Dar ce se intampla cu punctualitatea? Mai poti fi punctual atunci cand ai un copil mic? Am aflat ca se poate si, spre surprinderea mea, am constatat ca sunt mult mai punctuala acum cu un copil, decat inainte de a-l fi avut. Ironic, nu? Pentru ca tin minte bine ca si pe vremea aceea ma plangeam ca nu am timp.

Ce presupun, insa, pentru mama, punctualitatea si spontaneitatea cu un copil mic?

Pentru amandoua ai nevoie de o ora de pregatire. Cel putin.

Iti pregatesti hainele pe pat – calci ce trebuie calcat sau alegi dintre hainele care nu se sifoneaza. Apoi pregatesti hainutele copilului (ale lui sunt mereu calcate si organizate).

Pregatesti geanta cu toate cele necesare – in functie de timpul pe care il veti petrece afara, de sezon, mai pui un rand de hainute de schimb, un scutec, apa laptele, gustarile, cateva jucarii etc.

Si de aici incepe provocarea. Pentru ca daca ai un copil mic il imbraci usor. Insa, daca ai un bulgare de energie de doi ani si jumate, vei vedea ca dezbracatul de hainele de casa, schimbatul scutecului si imbracatul in hainele de afara este activitatea ce iti consuma cel mai mult din timpul de pregatire (si din energie).

In cele din urma ai reusit sa-l schimbi de scutec si sa-l imbraci. Te machiezi rapid, iti aranjezi parul intr-un coc rapid si usor pe care l-ai invatat dintr-un tutorial YouTube si spui ca sunteti gata.

Apoi dai sa-l incalti si in cele 50 de secunde in care faci aceasta activitate, copilul gaseste ca parul nu-ti sta cum trebuie si te ajuta cu manutele lui agile sa ti-l aranjeze cum crede el de cuviinta: adica stilul ciufulit si ravasit.

Te-ai incalzit, simti presiunea ceasului, te uiti in oglinda si arati de parca abia te-ai trezit. Dar tu esti in picioare de la ora 7.00, chiar daca e sambata.

In cele din urma, reusiti sa iesiti pe usa. Ajungeti la destinatie. Invitatia era pentru ora 18.00.

Tu ajungi la 18.06.

“Imi cer scuze ca am intarziat”

(Imaginea atasata acestui articol face parte dintr-o carte lansata recent si despre care am scris pe Centruldeparenting.ro – Diary of a new mom)

Mamici, care sunt trucurile voastre pentru a fi punctuale? Sfaturile voastre pot fi de mare ajutor si pentru alte mamici.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit