Alocatiile de stat pentru copii ar putea creste daca familiile cu venituri peste medie nu ar mai primi aceste beneficii sociale pentru copiii lor, a declarat, astazi ministrul Muncii, Dragos Pislaru, citat de Mediafax.ro.

Potrivit oficialului, in acest fel, parintii care au venituri peste medie ar da dovada de spirit civic.

Mai mult decat atat, Dragos Pislaru considera ca faptul ca romanii cu venituri peste medie incaseaza cei 84 de lei pe luna reprezinta „o lipsa de coeziune”.

„In general, masurile de protectie sociala intr-un stat ar trebui alocate catre cei care au nevoie de banii respectivi. Alocatia pentru copii se da fara sa se tina seama de venitul familiei. Iar paradoxul e ca alocatiile pentru copii nu se dau automat, ele se cer, deci daca te uiti la repartitie, vei constata ca foarte putini din oamenii care au peste veniturile medii din tara nu isi exercita dreptul de a lua cei 84 de lei pe luna. Mie mi se pare acest lucru o lipsa de coeziune. Mie mi se pare ca putem creste alocatiile copiilor din familiile amarate prin simplul fapt ca cei care sunt cu veniturile peste medie sa renunte voluntar la a mai cere aceste sume de la stat. Dar acest lucru cere civism, unitate, coeziune, sa inteleg de ce o fac si sa am garantia ca statul distribuie cei 84 de lei de la mine la familiile nevoiase. Asta e o masura care nu inseamna niciun leu in plus, dar iti da o perspectiva asupra societatii, ne dorim o societate de indivizi egoisti, o societate de retele de putere politice care se autoconcentreaza pe „ai nostri”, sau ne dorim o societate coeziva in care problema e legata de membri?”, a declarat ministrul Muncii.

Indemnizatie pe viata pentru mamele cu cel putin 3 copii. Proiectul mamelor eroine, adoptat de Senat

Ce e mai greu: sa stai acasa cu copilul sau sa mergi la serviciu? Vezi ce spun psihologii

Dragos Pislaru a mai spus ca nici ajutorul pentru incalzirea centralizata nu se repartizeaza in mod corect, in conditiile in care banii nu sunt alocati persoanelor fara posibilitati, ci, mai degraba, celor din patura de mijloc si de top a societatii.

 „Statul subventioneaza mai mult persoanele cu venituri mai mari decat pe cei mai saraci, pentru ca cei saraci nu sunt racordati la sistemele publice de incalzire, ei sunt pe lemne, pe alte lucruri. Deci, practic, subventionez „viloaiele”, toate acele mari ansambluri de locuit noi. Dar cine avea tupeul sa ridice aceste lucruri in anul electoral?”, a afirmat Pislaru.

Conform ministrului, in prezent, in Romania sunt aproximativ 250.000 de persoane care beneficiaza de diferite masuri de sprijin din partea statului, iar prin noile masuri luate in anul 2016 de Guvern, numarul acesta ar urma sa creasca, deoarece vor fi incluse mai multe categorii de cetateni care pot beneficia de ajutoare sociale.

 

Sursa foto: Guvernul Romaniei

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit