Consiliul Legislativ a avizat favorabil Proiectul de Lege initiat de deputatul PSD Ninel Peia, proiect ce prevede ca mamele cu mai multi copii sa primeasca bani in plus. Mai mult, Consiliul a introdus o recomandare pentru mamele care au copii din casatoriile anterioare ale sotului.

Consiliul Legislativ a avizat Proiectul de Lege la finalul lunii martie, insa a facut si o serie de observatii.

“Precizam ca pe baza livretului de familie se poate dovedi componenta familiei, filiatia copiilor si situatia lor juridica. De asemenea pot fi utilizate in acelasi scop si certificatele de nastere ale copiilor, precum si alte acte doveditoare”, se arata in avizul Consiliului Legislativ, care arata ca in lege trebuie “sa fie avuta in vedere situatia mamei care, pe langa proprii copii, poate avea in ingrijire si copii ai sotului dintr-o casatorie anterioara sau din afara casatoriei”

De ce trebuie sa incurajam copilul sa nu fie cuminte

Solutia din 10 pasi care te va ajuta sa nu mai tipi la copil, orice ar face

Consiliul Legislativ este un organ consultativ de specialitate din cadrul Parlamentului Romaniei, care are rolul de a aviza proiectele de acte si de a tine evidenta oficiala a legilor din Romania.

În continuare, proiectul legislativ a fost trimis pentru aviz la Comisile pentru buget, pentru drepturile omului si pentru egalitatea de sanse din cadrul Senatului.

Ce indemnizatie vor avea mamele eroine

Potrivit propunerii legislative, mamele care au nascut si cresc 3 copii sau mai mult de 3 copii vor primi o indemnizatie viagera lunara pe viata, cifrata intre 30% din salariul mediu net pe economie si jumatate din salariul mediu din Romania. Suma va creste in fiecare an, odata cu inflatia. De asemenea, mamele care au cel putin 5 copii vor primi titlul si medalia de „Mama Eroina”.

Poti afla sumele exacte de care vor beneficia mamele cu cel putin 3 copii, raportate la nivelul actual de venituri din Romania dintr-un articol anterior in care am prezentat pe larg proiectul de lege inaintat de deputatul PSD, Ninel Peia.

Proiect de lege: Mamele cu cel putin 3 copii vor primi indemnizatie lunara pe viata

5 lucruri care repara relatia cu copilul dupa un conflict major

Tu ce parere ai despre aceasta schimbare? Scrie acum un comentariu si sa dezbatem impreuna!

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit