Mamicile din Bucuresti ar putea primi un stimulent financiar la nasterea primului copil, potrivit unui proiect de hotarare aflat in lucru la Directia Generala de Asistenta Sociala din Capitala, anuntat, in premiera, ieri, de catre primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Primarul a vorbit despre acest dupa ce Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, ieri, propunerea de acordare a unui stimulent financiar in valoare de 1.500 de lei tinerilor de pana in 35 de ani care au domiciliul sau resedinta in Municipiul Bucuresti si se casatoresc.

Dupa stimulentele pentru casatorii, urmeaza, asadar, stimulentele pentru nasteri.

„Devoalez unul dintre proiectele la care lucreaza acum Directia Generala de Asistenta Sociala si care nu era inca gata si nu am vrut sa spuneti pe drept cuvant ca venim cu proiecte ca si propuneri suplimentare pe ordinea de zi. Vom avea intr-o sedinta viitoare a CGMB si un proiect de hotarare care le va ajuta pe familiile tinere sau mai putin tinere in momentul in care apare in cadrul unui cuplu un copil, cuplu casatorit sau nu. Copiii apar si intre cetateni care nu au mers nici la starea civila si nici la o biserica, dar nu va fi aceasta conditie de alocare a sumei pentru nasterea unui copil”, a declarat Gabriela Firea, in cadrul sedintei CGMB, citata de Libertatea.ro.

Asadar, ce ce stie pana in acest moment este ca stimulentul va fi acordat pentru nasterea primului copil fara ca parintii sa fie neaparat casatoriti. De asemenea, acordarea sumei de bani nu va depinde de varsta mamei.

Primarul general al Capitalei nu a dat niciun detaliu referitor la care va fi valoarea acestui stimulent.

13 solutii pentru colici. Cum iti ajuti bebelusul sa scape de durerile de burtica?

Ritualuri de culcare. Ce sa faci cand copilul nu vrea sa doarma

Sursa foto: Pixabay

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit