Copiii care au mai putin de 3 ani nu vor mai fi trecuti la plata intretinerii, conform unui proiect de lege elaborat de senatorul de Bacau Dragos Luchian si inaintat spre dezbaterea Senatului.

Initiativa legislativa vizeaza modificarea legii asociatiilor de proprietari. Daca modificarile propuse de senatorul de Bacau vor fi trece de comisiile parlamentare si vor fi adoptate in plen, pana la implinirea varstei de 3 ani, copiii nu vor fi luati in calcul la cheltuielile cu apa, caldura, gazele sau alte cheltuieli care se impart la numarul de persoane pentru plata intretinerii in cadrul asociatiei de proprietari.

Proiect de lege: Mamele cu cel putin 3 copii vor primi indemnizatie lunara pe viata

Ce faci cand „Da, vreau sa merg la gradinita!” se transforma intr-un drum al lacrimilor si tristetii

„Am avut in vedere faptul ca includerea minorilor care au sub 3 ani in numarul persoanelor care platesc cheltuielile de intretinere ale locuintei si cheltuielile asociatiei de proprietari nu se justifica. Consumul realizat de acesti copii minori se poate reflecta in contoarele de apa sau in consumul locuintei per ansamblu”, arata senatorul in expunerea de motive care insoteste proiectul depus la Senat.

In plus, „in conditiile in care animalele mici de companie (pisici, catei etc.) nu sunt incluse in randul consumului pe locuinta sau apartament / persoana, consider absurd sa contorizam cvasi-cheltuielile „provocate” de bebelusi pentru buna desfasurare a asociatiei proprietarilor de locuinte”, isi argumenteaza propunerea senatorul Dragos Luchian. In opinia acestuia, „legiuitorul a avut mici scapari de interpretare juridica cu privire la acest aspect, pe care le corectam prin aceasta propunere legislativa”.

Propunere: 10.000 de euro pentru fiecare copil nascut dupa 1 ianuarie 2018

Trei situatii care-l invata pe copil sa nu mai aiba incredere in tine

Aceasta propunere este inaintata spre dezbatere si aprobare in procedura de urgenta.

In prezent, nu exista nicio prevedere legala care sa stabileasca de la ce varsta bebelusii sunt trecuti la intretinere. Legea prevede doar faptul ca asociatia de proprietari stabileste cheltuielile aferente numarului de persoane.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit