Statul ar putea sa ofere tuturor bebelusilor nascuti dupa data de 1 ianuarie 2018 suma de 10.000 euro. Banii nu vor putea fi cheltuiti oricum, ci dupa ce copilul va trece de 18 ani.

Astfel, daca ai avea un copil nascut pe 1 ianuarie 2018, din 2 ianuarie 2036 ar putea incepe startul in viata cu 10.000 de euro in cont.

Propunerea apartine reprezentantilor Partidului Noua Romanie, iar scopul este sa ajute toti tinerii sa-si continue studiile, sa-si cumpere o casa sau poate chiar sa-si inceapa o afacere.

Proiect de lege: Mamele cu cel putin 3 copii vor primi indemnizatie lunara pe viata

Planul pare ambitios, insa, daca este sa citim conditiile in care s-ar desfasura, ajungem la concluzia ca si noi, ca parinti, putem face acest lucru, individual, pentru copilul nostru.

Dar sunt si cateva conditii.

Iata, astfel, ce spune programul Politic al partidului Noua Romanie, conform caruia statul ar putea sa ofere bebelusilor nascuti dupa 1 ianuarie 2018 suma de 10.000 de euro:

“PNR va initia o lege prin care se va infiinta o Autoritate Nationala pentru Copii si Tineri, prin intermediul careia se va derula un program national. In baza acestei legi, statul va deschide pentru toti copii nascuti cu data de 1 ianuarie 2018, cate un cont bancar la CEC Bank, si va depune zilnic, pana la varsta de 18 ani, cate un euro, astfel incat, pana la varsta de 18 ani, in contul fiecarui copil sa se adune cu tot cu dobanzi, suma de 10.000 de euro. Banii vor putea fi uzilizati doar dupa varsta de 18 ani, in urmatoarele situatii: pentru studii universitare, pentru a-si deschide o afacere, pentru a-si achizitiona o locuinta si pentru a se trata in caz de boala ce necesita tratament costisitor.

Legea va fi insotita de norme de aplicare foarte clare si foarte stricte care vor stabili conditiile de acordare a banilor pentru fiecare persoana in parte (…) Depozitul bancar va fi acordat doar titularului, doar daca acesta va urma scoala si va absolvi 12 clase. Depozitul bancar nu se mosteneste si nu poate fi transferat catre o alta persoana indiferent de gradul de rudenie.

Depozitul are si rolul de a ajuta tinerii care provin din familii cu resurse financiare reduse, sa poata sa isi continue studiile si sa absolve o facultate, si astfel sa creasca gradul de educatie al cetatenilor.”

Natalitatea din Romania a scazut la jumatate din 1990 incoace. Daca, in in anul 1990, in tara noastra s-au nascut 314.746 copii, in 2011 romancele au adus pe lume doar 196.242 de copii, iar in anul 2013 s-au nascut 176.000 de copii. Cifrele Institutului National de Statistica (INS) pentru anul 2014 indica un numar de 185.322 de copii nascuti in Romania.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit