Michael Bonner este profesor la o scoala primara din statul american Carolina de Nord, South Greenville Elementary, unde le preda unor copii saraci, care traiesc in conditii materiale foarte proaste, iar unii dintre ei nici macar nu au unde sa doarma.

De parca asta nu ar fi suficient, conditiile de la scoala fac situatia si mai greu de suportat: institutia de invatamant este inconjurata de sarma ghimpata, iar peste drum se afla un cimitir.

„Atunci cand am venit in South Greenville, la scoala era atat de rau incat, la un moment dat, ne intalneam in cancelarie si ne rugam inainte de inceperea orelor”, povesteste acum, cu zambetul pe buze, invatatorul Michael Bonner. El a reusit, in timp, sa creasca rezultatele scolare ale acestor copii.

Ce inseamna, de fapt, sa fii profesor

Tu ce faci cand copilul tau este santajat de profesor sa faca meditatii cu el?

Metoda lui pleaca de la o intelegere extraordinara a situatiei copiilor carora le preda: „Saracia are felul sau de a distruge creierul”, spune profesorul care a fost pus in situatia de a gasi modalitati de a se face auzit de catre copii, predandu-le intr-un mod familiar lor.

Michael Bonner i-a cucerit pe copii prin muzica. A pus orice informatie e nevoie sa ajunga la copii pe muzica rap, de la lucruri despre geografie si animale si pana la indemnul de a citi mai mult.

In plus, invatatorul are grija mereu ca, prin modul in care comunica, sa le insufle copiilor incredere in ei insisi astfel incat cand vor ajunge mari, acestia sa aiba o sansa reala pentru o viata mai buna, contrazicand datele statistice despre acest gen de comunitati. „Vreau sa devin presedinte atunci cand voi creste mare”, spune unul dintre copii. Si este doar un exemplu.

Te invit sa-l vezi pe invatatorul Michael Bonner in actiune in filmuletul de mai jos:

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit