Va pregatiti de prima zi de gradinita? Iata cele mai importante lucruri pe care sa le stii. Aceste sfaturi de vor ajuta sa stii cum sa oferi copilului tau un inceput calm, linistit si reconfortant. Prima zi de gradinita este emotionanta si stresanta pentru tine. Insa, si pentru copil va fi o zi agitata, intrucat va fi prima intr-un loc nou, cu copii noi. Incepe o frumoasa si solicitanta aventura a poeziilor, a cantecelor si nazdravaniilor pe care le invata de la unii la altii, a serbarilor, a racelilor pe care le vor da de la unii la altii. Va fi pentru prima oara cand copilul va fi departe de casa, de teritoriul sau pe care il stapanea atat de bine, in prezenta ta, a bonei sa a bunicii. Ai rabdare cu tine, ai rabdare si cu el!


In perioada 1 – 13 septembrie, Centrul de Parenting va publica articole care sa ofere informatii si recomandati utila parintilor. Campania Back To School & Back To Gradi va avea si un concurs pe pagina noastra de Facebook.
Iar daca ati ratat primul articol al campaniei, il puteti citi chiar aici:
Copilul tau poate avea cel mai bun an scolar de pana acum! Iata cum il poti ajuta

 

1. Cum ii prezinti gradinita?
Cred ca ai inceput, deja, sa ii povestesti despre ce aventuri frumoase va avea el parte in fiecare zi, intr-o clasa frumos decorata, alaturi de alti copii, unii mai micuti, altii putin mai mari decat el. Si cum, impreuna, se vor amuza, vor canta si se vor juca, vor manca impreuna si vor descoperi lucruri noi si interesante in fiecare zi. Nu uita sa ii spui despre educatoare, care care va avea grija de toti copiii din acea clasa si cum ei ii place sa se joace, sa cante. Copilul trebuie sa mai stie ca educatoarea este acolo pentru a organiza clasa, pentru a-i tine in siguranta si va fi cea care ii va invata jocuri minunate, povesti si cantece, ii va ajuta sa se schimbe de hainute, sa mearga la toaleta – daca sunt prea mici. Alaturi de ea vor desena, vor face colaje, se vor juca cu plastilina, creta, creioane colorate.

Educatie financiara pentru copii: 4 lucruri pe care sa le stie copilul inainte de a termina gradinita, daca vrei sa devina un adult bogat

2. Copilul nu trebuie sa stea tot programul de la inceput
Daca lucrezi, incearca sa iti iei cateva zile libere. Pentru copil, gradinita este o noutate si poate va fi prea mult pentru el sa stea tot programul din prima zi. Astfel, chiar daca l-ai incris la program prelungit, nu trebuie sa stea de la 8.30 pana seara la 18h de la inceput. Lasa-l sa stea o ora, timp in care te plimbi prin zona. A doua zi, lasa-l 2-3 ore. Incet, va prinde masa de pranz si va vedea, apoi, ca ceilalti copii se pregatesc de somn. Pana la finalul saptamanii (daca nu ai mai mult timp la dispozitie), copilul ar putea sa fie deja pregatit pentru a sta de dimineata pana dupa-amiaza. Daca programul iti permite, poti lungi aceasta acomodare in 2-3 saptamani.

3. Acasa refuza sa doarma la pranz. Ce va face, oare, la gradinita?
Afla raspunsul si urmatoarele 27 de sfaturi de pe pagina urmatoare:

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit