Dezvoltarea atentiei copilului inca de la o varsta frageda, cu mult inainte de a merge la scoala, este foarte importanta, deoarece toate progresele sale ulterioare vor depinde de cat de atent va reusi sa fie micutul.

Așa ca noi, parintii si educatorii, trebuie sa tinem cont mereu de acest aspect, mai ales ca avem la indemana multe posibilitati amuzante si interesante de dezvoltare a atentiei copilului. Nu este deloc dificil sa-ti inveti copilul sa se concentreze pe ceva anume.

Iata cateva jocuri care urmaresc dezvoltarea atentiei copilului. Acestea nu doar il vor distra, ci si il vor invata sa observe lucruri noi si interesante care se petrec in jurul sau. Iar acest exercitiu cu siguranta ii va folosi in viitor.

Reteta pentru inteligenta sociala a copilului. 8 sfaturi pentru parinti

Transforma situatiile tensionate cu copilul in glume. 22 de fraze fermecate

1. Spune ce vezi

In timpul plimbarii, arata-i copilului cat de frumoase sunt frunzele copacilor, ce masina mare a trecut pe strada, ce palariuta frumoasa are fetita din autobuz etc. Cu cat vei vorbi mai mult cu copilul, cu atat el te va asculta mai atent, concentrandu-se pe ceea ce-i spui.

2. Fa si povesteste ce ai facut

Poti invata copilul sa-si concentreze atentia chiar si in timpul unor activitati simple, cum ar fi pictura sau sculptura. Comenteaza cu voce tare actiunile sale, ii poti face mici sugestii si foarte curand copilul va invata sa efectueze singur acele actiuni fara niciun ajutor sau comentariu din partea ta.

3. Gaseste un obiect

Cautarea unui obiect ghidat fiind de descrierea acestuia este un joc excelent pentru dezvoltarea atentiei. Mama descrie cu voce tare un obiect din incapere, iar copilul se uita in jur si incearcă sa ghiceasca despre ce obiect este vorba. O alta forma a acestui joc este sa gaseasca asemanari si deosebiri dintre doua imagini.

Riscurile prieteniei dintre parinte si copil. 8 sfaturi cum sa-ti pastrezi autoritatea si sa ai increderea copilului

4. Ne privim unul pe altul

Acest joc poate fi foarte distractiv, ajutandu-l totodata pe copil sa fie mai atent. Micutul o priveste pe mama timp de cateva secunde, apoi se intoarce cu spatele si mama il intreabă diverse detalii, cum ar fi „Ce culoare are fusta mea?”, „Port margele?”, „Câte buzunare are jacheta mea: unul sau doua?”. Apoi, rolurile se inverseaza.

5. Deranjeaza-ma

Este un joc care ii permite copilului sa invete sa nu fie distras de la activitatea lui. De exemplu, micutul spune o poezie invatata pe de rost sau numara de la unu la zece, iar mama incearca sa-i distragă atentia prin diferite mijloace. La final, daca a rezistat si si-a spus corect poezia sau a numarat fara sa se intrerupa, copilul va primi un premiu. Acest joc poate fi jucat si in trei. De exemplu, tatal pune intrebari la care copilul trebuie sa raspundă rapid, iar mama incearcă să-i distraga atentia.

Care dintre aceste jocuri ti-a placut si il vei aplica si tu?

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit