Oprirea alaptarii sau intarcarea copilului poate fi un moment dificil pentru amandoi, mama si copil. Este sfarsitul unei perioade de „aur”, atat din punct de vedere al beneficiilor pe care le-a adus celor doi, dar si datorita apropierii de care se bucurau in timpul meselor.

Alaptarea trebuie sa se faca exclusiv pana la varsta de 6 luni si sa continue in paralel cu diversificarea pentru atat timp cat este posibil. Uneori, intarcarea are loc natural, copilul renuntand singur la suptul la san sau mama nu mai produce lapte. Cand copilul implineste 1 an, mare parte din nutrientii necesari si-i va lua din mancarea solida. Acesta este momentul in care poti incepe sa te gandesti la intarcat, in caz ca trebuie sa iti reiei activitatea.

Nu este recomandat sa opresti alaptarea brusc, nici pentru tine si nici pentru cel mic. Copilul trebuie sa se obisnuiasca treptat, de aceea vei renunta pe rand la cate o masa. Cel mai bine este sa incepi cu pranzul, cand copilul poate manca o portie mai consistenta de mancare, dupa o dimineata plina de activitati. Dupa o saptamana de la aceasta schimbare in meniul lui, incearca sa renunti la masa de lapte de san de dupa somnul de pranz, dandu-i o gustare usoara. Continua in acest fel pana ce vei ramane cu o singura masa de lapte de san, de preferat cea de seara.

Copilul si-a format deja un ritual pentru seara, iar laptele primit de la tine este o parte importanta. Mai pastreaza aceasta masa de lapte matern, atat cat poti. Laptele de vaca integral sau laptele de crestere sunt un bun inlocuitor pentru cele doua mese de lapte necesare pe zi.

Odata ce te hotarasti sa il hranesti cu alt tip de lapte, trebuie sa te asiguri ca ai tot ce este necesar.

Biberoane. Pentru a face tranzitia mai usoara, trebuie sa folosesti biberoanele potrivite. Philip Avent, a creat cel mai eficient biberon de pana acum pentru hranirea copiilor. Tetinele Avent special create imita forma sanului mamei si contine sistemul anticolici, care il va ajuta sa se bucure de fiecare masa.

Sterilizator. Sterilizarea echipamentului trebuie facuta inainte de fiecare masa. Sterilizarea elimina microbii care se pot strange pe biberonul copilului.

Inainte de a pregati masa celui mic, spala bine toate biberoanele, tetinele, inelele si capacele si pune-le la sterilizat. Fa acest lucru dupa fiecare masa. Pentru a steriliza echipamentul de hranire, vei avea nevoie de un sterilizator electric cu abur sau de un sterilizator biberoane pentru microunde. Acesta din urma, datorita designului usor si compact, este ideal pentru utilizarea atat in casa, cat si in afara ei. Continutul ramane steril timp de pana la 24 de ore daca nu este deschis capacul.

Intarcarea este o etapa fireasca in cresterea copiilor si tu esti singura care poate decide cand vei face aceasta schimbare. Tine cont de nevoile tale si ale copilului si veti trece cu bine si peste aceasta perioada. Apropierea de copilul tau nu va fi afectata de intarcare, fii aceeasi mama iubitoare si la fel de prezenta in viata copilului tau.


Faptul ca ai citit acest material publicitar reprezinta sprijinul pe care ni-l oferi la acoperirea costurilor de intretinere ale acestei publicatii. Suntem sigure ca ai gasit si informatii utile! Iti multumim!


Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit