Pentru a combate agresivitatea in randul copiilor, un stat american a aprobat o lege prin care parintii merg la inchisoare atunci cand copilul este agresiv la scoala. Totul se petrece intr-o comunitate din nordul statului New York, in orasul North Tonawanda. Legea a intrat in vigoare de la 1 octombrie!

Astfel, legea stabileste ca daca un elev se face vinovat de un act de agresiune cel putin de doua ori intr-o perioada de 90 de zile, responsabilitatea va cadea pe parinti care vor fi condamnati la 15 zile de inchisoare si la plata unei amenzi de 250 de dolari, scriu cei de la NYDailyNews.com.

Parintii acestei comunitati spera ca in acest mod sa opreasca fenomenul agresiunii in scoli. Iar parintii minorilor agresivi, ori care incalca legile orasului, sunt cei care vor suferi consecinte legale si financiare.

Iata ce alte fapte ale copiilor ii pot trimite pe parintii acestora la inchisoare:

  • acte de agresiune
  • sa stea pe-afara neinsotiti dupa ora 23:00 in zilele de scoala si ora 24:00 in weekend-uri.

Legea vine dupa ce, de curand, patru adolescenti au fost dati afara de la liceul din North Tonawanda pe motiv de agresiune fata de alti colegi. Totul a pornit dupa ce mama unui copil de clasa a VII-a a fost agresat de alt baiat. Atacul a fost destul de violent si femeia a hotarat sa organizeze o miscare impotriva violentei in scoli. In acelasi timp, autoritatile s-au simtit cu mainile legate dupa ce o banda de adolescenti de 13-15 ani au inceput sa se faca responsabile pentru multe fapte de agresiune in scoli si in oras.

Si, pentru ca nu aveau ce pedepse legale sa aplice minorilor, au ajuns la aceasta lege noua care ii trimite la inchisoare pentru 15 zile pe parintii copiilor agresivi.

Expertii in drept nu sunt siguri ca hotararea din North Tonawanga este constitutionala. Dar nu e prima oara cand un oras american recurge la astfel de masuri. Autoritatile din orasul Plower, din statul Wisconsin, au adoptat acum 4 ani o lege asemanatoare care s-a dovedit a fi cruciala pentru a rezolva situatia. ”Legea a fost una de rasunet si in acest fel am obtinut atentia comunitatii. N-am spus parintilor cum sa-si educe copiii, ci le-am spus pur si simplu sa-i educe si basta!’‘, titreaza presa americana, conform evz.ro. In acel caz niciun parinte nu a ajuns la inchisoare

Inspectorul şcolar al districtului, Gregory Woytila a precizat ca spera sa: ”nu recurgem la aceasta lege. Dar daca ne vom afla in cazuri extreme, nu vom ezita s-o aplicam”.

De asemenea, Avocatul Luke Brown adauga: ”E dorinta noastra de  a aduce in atentia parintilor problema pentru a constientiza ca ea exista”. Statisticile nationale la nivelul Statelor Unite sunt destul de clare: 30% dintre copiii scolilor generale au sesizat ca au fost obiectul agresiunilor.

Crezi ca aceasta lege va opri agresiunea in scoala?

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit