John Kinnear, un tatic din SUA, blogger, a scris, recent, despre o schimbare pe care nu ar fi banuit-o inainte de a avea copii. Avertismentul a fost oferit chiar de sefa lui, cand a aflat ca sotia lui John este insarcinata. Insa, barbatul a ignorat totul. Iata ca, doi copii mai tarziu, lucrurile s-au adeverit.

“Mi s-a spus ca ma voi ingrasa cu 5 kilograme pentru fiecare copil pe care-l voi avea. Am ingnorat totul. Insa, iata, acum am doi copii si 10 kilograme in plus. E bine ca avem doar doi copii”, a spus John amuzat.

Situatia prin care a trecut taticul nu este neobisnuita, daca ar fi sa ne luam dupa ultimul studiu publicat de American Journal of Men’s Health, conform editiei online a cbs4indy.com.

A fost analizat indicele de masa corporala a peste 10.000 de barbati, din perioada adolescentei si pana la varsta de 35 de ani.

Si au fost realizate trei grupe de studiu: barbati care nu aveam copii, tatici care locuiau cu copiii si tatici care nu locuiau cu copiii. S-a observat ca toti taticii aveau cateva kilograme in plus fata de ceilalti barbati.

Dar cum arata, concret, cifrele?

Inaltimea: 1,82 cm
Statut: tatic ce locuieste cu copilul/copiii
Greutate: + 2 kilograme dupa nasterea copilului (in jurul varstei de 35 de ani)

Inaltimea: 1,82 cm
Statut: tatic, dar nu locuieste cu copilul/copiii
Greutate: +1,5 kilograme dupa nasterea copilului (in jurul varstei de 35 de ani)

Inaltime: 1,82 cm
Statut: Fara copii
Greutate: + 0,6 kg (in jurul varstei de 35 de ani).

Astfel, chiar daca indicele de masa corporal creste la barbati odata cu varsta, la tatici este mult mai evident.

“Indiferent ce fel de tata esti – prezent sau mai putin prezent in viata copilului tau – se observa un castig de greutate. Astfel, toti barbatii care experimenteaza paternitatea ajung sa se ingrase”, a precizat doctorul Craig F. Garfield, autorul studiului.

Ca tatic, Gerfield a recunoscut, la randul sau, ca dupa ce a avut copii a inceput sa fie mult mai atent la mesele familiei, sa fie sanatoase. Insa, daca este pus sa aleaga pentru el, intre o masa sanatoasa si timp in plus cu copiii, a recunoscut faptul ca face deseori compromisuri in aceasta directie.

“Dupa ce ai un copil, el devine prioritatea ta. Si restul este amanat sau pus in asteptare. Inclusiv orele de sport. Daca ai copii care se culca tarziu este cam dificil sa te poti trezi dimineata la 5.30, sa faci putina miscare, dupa care sa intri in programul zilnic”.

Acest studiu este important pentru tatici, intrucat, el este un model pentru copiii sai. Iata ce recomandare are autorul studiului: “Cand ajuti un tatic sa invete sa aiba grija de el, ajuti, de fapt, si copilul. Pentru ca taticul este un model pentru copiii sai si grija pe care parintele o are fata de sanatatea sa – ce mananca, cum mananca, daca face sport – este un exemplu pentru cei mici din casa”.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit