Astazi, poate ca nu ai timp suficient pentru lucrurile pe care ti le propui si, de multe ori, poate ca timpul acordat copilului este sacrificat in favoarea unor treburi urgente de rezolvat. Insa, timpul trece si s-ar putea ca, in viitor, sa ai anumite regrete…

Conform studiilor efectuate, parintii ai caror copii sunt deja adulti au confirmat faptul ca si-ar fi dorit sa petreaca mai mult timp cu copiii atunci cand erau mici sau sa fi creat o conexiune mai puternica, sa fie mai atenti la nevoile lor, sa vada lucrurile si din perspectiva lor.

Secretul unei relatii minunate il reprezinta atentia focusata si concentrata pe care o acordam copilului, fara a ne mai ocupa si de alte tipuri de activitati.

10 lucruri mici pe care sa le faci zilnic pentru a avea un copil fericit

“Asta e ultimul avertisment!”. 5 motive pentru care copilul nu asculta din prima

Iata 9 lucruri pe care le poti face pentru a consolida relatia parinte-copil, inca de cand acesta este inca un bebelus:

1. Sa pornim cu dreptul pentru a construi o baza solida – apropierea dintre noi si copii apare inca de la inceput. Studiile confirma faptul ca parintii care isi petrec mai mult timp cu bebelusii au o relatie mai stransa cu acestia, la orice varsta.

2. Este nevoie sa depunem efort pentru o relatie puternica – conexiunile dintre parinti si copii nu apar de nicaieri; pe masura ce copiii cresc, este nevoie sa lucram mai mult la a consolida legatura naturala, altfel provocarile societatii in care traim isi vor lasa amprenta.

14 sfaturi cum sa cresti un copil fericit

Cand protejarea copilului face mai mult rau decat bine

3. Prioritizarea timpului petrecut cu copilul – nu poti avea o relatie apropiata cu copilul tau daca atentia ta este indreptata tot timpul catre altceva, iar copilul isi petrece timpul sau cu alte activitati, cu prietenii etc. In relatii, daca nu exista cantitate, nu va fi nici calitate, asadar pentru a va consolida relatia, este nevoie de timp alaturi si impreuna cu ei.

4. Pentru o relatie puternica este nevoie de incredere – copiii au nevoie ca parintii lor sa fie acolo atunci cand ei au nevoie de ceva, sa stie ca acestia le pot indeplini nevoile emotionale, de siguranta, de sanatate, ca sunt sprijiniti si ajutati atunci cand nu reusesc de unii singuri sa gaseasca cea mai potrivita solutie.

Ajuta-ti copilul sa fie mai fericit. 7 lucruri pe care orice parinte trebuie sa le faca

5. Respectul de ambele parti – de multe ori ni se intampla sa nu luam in calcul ceea ce copiii nostri doresc sau comunica, pur si simplu pentru ca noi consideram ca suntem “sefii”, iar parerea lor nu conteaza. Este nevoie sa stabilim anumite limite si reguli, dand dovada de empatie si respect, iar copiii vor invata sa-i trateze pe ceilalti cu respect si sa fie, la randul lor, tratati ca atare.

Vezi, pe pagina 2 a articolului, celelalte 4 lucruri importante pe care le poti face incepand de acum ca sa ai o relatie mai puternica si mai frumoasa cu copilul tau.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit