Un articol cu un subiect tulburător și emoționant. Este vorba despre o mamă de 17 ani care luptă cu autoritățile pentru ca fetița ei de un an să fie menținută în viață, după ce micuța a ieșit din comă.

Povestea a început în decembrie anul trecut, când tatăl fetiței a luat-o în brațe și a zdruncinat-o atât de puternic, încât copilul de șase luni a orbit și a suferit grave afecțiuni ale creierului.

Medicii au spus că Aleah Peaslee nu-și va mai reveni, iar mama, Virgina Trask, a fost de acord cu un ordin DNR (de neresuscitare). Numai că, în momentul în care fetița a fost deconectată de la aparate și pusă în brațele mamei sale, pentru a muri, și-a revenit miraculos: a deschis ochii și a început să respire singură. Mama fetei a vrut sa anuleze ordinul de neresuscitare, însă, era deja prea târziu, scrie site-ul publicației americane Fox News.

10 alternative eficiente la pedepse

Cele mai bune 5 sfaturi pe care să le urmezi ca părinte

Doi copii au murit după ce un dulap a căzut peste ei. CÂT DE SIGURĂ este casa ta?

Din cauza faptului că tatăl, Kevin Peaslee (22 de ani),  a fost cel care a agresat-o și i-a provocat aceste leziuni grave, autoritățile au luat-o pe micuță în grija statului. Practic, părinții nu mai aveau niciun cuvânt de spus în privința copilului lor, inclusiv decizia de a menține sau de a anula ordinul de neresuscitare.

Chiar dacă mama fetiței îl are de partea ei pe Guvernatorul statului Maine, Paul LePage, lucrurile sunt, în continuare, foarte complicate.

Zilele trecute, judecătorii au decis în favoarea Departamentului de Sănătate din Maine. Dar Guvernatorul Paul LePage a declarat, ieri, pentru FoxNews, că nu va lăsa niște birocrați să uzurpe dreptul unor părinți, indiferent de decizia luată de judecători. “Acest caz este tulburător și nu reflectă poziția Administrației mele. Un părinte care este tutorele legal al copilului trebuie să aibă ultimul cuvânt în decizia privind tratamentului de menținere în viață. Cu excepția cazului în care părintele este decăzut din drepturi, statul nu are dreptul de a fi mai presus de un părinte atunci când ia decizii medicale referitoare la copil”.

Chiar dacă statul are custodia temporară a copilului, autoritățile nu au dreptul constituțional de a interveni în dreptul mamei, de a decide asupra copilului său, mai spun alte cinci grupuri de advocacy, în susținerea mamei fetiței.

Care este primul lucru care-ți vine în minte cu privire la această situație?

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit