Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat cateva modificari referitoare la examenul de Bacalaureat de anul viitor. Astfel, probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale din cadrul Bacalaureatului de anul viitor vor fi sustinute in prima parte a semestrului al doilea, probele scrise urmand sa se desfasoare la sfarsitul clasei a XII-a, a anuntat oficialul de la Educatie.

„Aducem o decongestionare a materiei pentru elevii care sustin examenul de Bacalaureat. (…) Evident ca si pe zona de evaluare venim cu elemente suplimentare de siguranta: nu vom mai plimba lucrarile dintr-un judet in altul si profesori in centrele de evaluare”, a mai spus ministrul, potrivit unei inregistrari video postate pe Facebook, citate de Agerpres.

O alta noutate este faptul ca lucrarile vor fi scanate si securizate cu ajutorul STS-ului.

„Se vor corecta de catre profesori sau in centrul de corectare sau pe un laptop sau calculator sau acasa, unde doresc, totul cu o securizare clara. Nu va sti niciun profesor lucrarea carui elev o corecteaza. Vom pilota aceste doua noutati in luna ianuarie, la Evaluarea Nationala, si februarie-martie, la examenul de Bacalaureat”, a afirmat Pop, care a precizat ca pilotarea va fi facuta in 10 judete.

Ajuta-ti copilul sa ia note mai bune la examene. 10 sfaturi care fac diferenta de la Mioara Iacob, Lexis Scoli de Limbi Straine

7 hobby-uri care ii fac pe copii mai destepti

In acest fel, vor scadea costurile aferente procesului de corectare, dar si presiunea care ar putea fi pusa pe profesor, considera ministrul.

Ministerul Educatiei Nationale va aproba calendarele si metodologiile de organizare si desfasurare pentru Evaluarea Nationala a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv examenul national de Bacalaureat din anul 2018.

„Principalele elemente de noutate in raport cu metodologiile aprobate anul trecut vizeaza calendarul probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale din cadrul examenului de Bacalaureat (programate in semestrul al II-lea), respectiv sistemul de evaluare a lucrarilor sustinute la probele scrise (EN VIII si Bacalaureat)”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Educatiei.

Cum sa imbunatatesti imunitatea la copii si ce NU ARE, de fapt, efect

Esti sigura ca adolescentul tau nu minte? Cum poti sa afli

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by Seva