Ministrul Educatiei, Liviu Pop, sustine ca educatia nu trebuie lasata in totalitate „pe umerii scolii”, subliniind cat de importanta este familia in procesul educational.

„Daca lasam toata educatia unui elev pe umerii scolii nu o sa avem succes si s-a dovedit. 27 de ani, prea mult am lasat educatia pe umerii scolii”, a declarat oficialul, joi, cu ocazia inaugurarii unei gradinite din Valenii de Munte, judetul Prahova, transmite Agerpres.ro.

Potrivit lui Liviu Pop, datele statistice publicate la nivel european arata ca in Romania exista o problema in ceea ce priveste educatia adultilor.

„Noi trebuie sa lucram foarte mult cu educatia adultilor. Suntem pe ultimul loc in Europa, asta spun datele anul acesta (…) pe zona educatiei adultilor. Si pentru asta e nevoie de mai multe lucruri, nu e suficient scoala. Avem nevoie si de familie si de administratie locala. (…) Avem nevoie si de educatia adultilor si pentru asta e nevoie in primul rand de parteneriate pe care cu siguranta le putem dezvolta, iar unele le putem infiinta”, a adaugat el.

In acest context, ministrul Educatiei a spus ca, anul acesta, au promovat examenul de Bacalaureat 45 de candidati care au absolvit liceul acum 10 ani.

„Nu vreau sa merg la scoala!” Cum afli adevarata cauza si cum motivezi copilul

3 motive pentru care copilul nu-si face temele. Sfaturi de la psihopedagog cum il poti ajuta sa-i placa scoala 

Oficialul guvernamental a mai precizat ca bugetul pe care il va primi domeniul educatiei pentru anul viitor este cu 20% mai mare fata de cel de anul trecut si ca este unul dintre cele mai mari bugete de dupa 1989.

„Anul viitor avem cred ca cel mai mare buget din ultimii 27 de ani al Ministerului Educatiei. Cert e ca este cu 20% mai mare ca anul trecut sigur si cred ca valoric e cel mai mare din ultimii 27 de ani si procentual din ultimii 10 ani, chiar daca avem un PIB care se apropie de 200 de miliarde de euro anul viitor, avem cel mai mare buget al Educatiei. Evident, mai avem nevoie si de mai multi bani, eu sper ca in urmatorii 3 ani de zile fiecare ministru al Educatiei si fiecare Guvern sa majoreze cu 20% bugetul Educatiei si atunci sigur in urmatorii 3 ani vom fi cu bugetul din PIB in media europeana”, a mai spus Liviu Pop.
 
carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit