Ministrul Educatiei Nationale, Liviu Pop, a promis, vineri, la Sibiu, ca, peste 2 ani, toate scolile din tara vor fi conectate la internet, ceea ce ar putea spori siguranta elevilor, daca ar exista si camere pentru supraveghere video in interiorul si in curtea scolilor.

„Ar fi ideal sa avem supraveghere video cel putin in perimetrul unitatilor scolare, in curte, pe holuri, dar lucrul acesta necesita efort financiar. Sunt autoritati locale care au facut lucrul acesta. In strategia pentru combaterea violentei in scoala avem prevazut acest capitol important, iar proiectul Ministerului Educatiei Nationale cu dotarea cu internet a tuturor unitatilor scolare, noi astazi avem doar 66 % din corpurile de cladire in care se desfasoara activitati educative conectate la internet. Cred ca va duce la un plus de siguranta, prin proiectul pe care astazi il lucram la Ministerul Educatiei Nationale, in doi ani de zile vom avea acoperite cu internet toate unitatile scolare si din punctul acesta de vedere si siguranta elevilor va fi mult mai mare daca vom reusi sa facem supravegherea video in perimetrul unitatilor scolare”, a declarat Liviu Pop, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, citat de agentia de presa Agerpres.

Oficialul guvernamental a recunoscut ca, in prezent, exista probleme in ceea ce priveste asigurarea pazei in unele scoli din tara, dupa ce autoritatile locale au anuntat ca nu au bani pentru a plati paznicii.

Ministrul Educatiei: Elevul de serviciu pe scoala trebuie sa dispara

Elevii clasei a V-a inca nu au asigurate toate manualele

Dupa manualul de sport, urmeaza manualul de… dirigentie

 

Sursa foto: Pixabay

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit