Revine monopolul statului in domeniul editarii manualelor scolare. Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat, astazi, ca vrea sa puna capat „sarabandei” din ultimii 5 ani, Editura Didactica si Pedagogica urmand sa preia integral editarea manualelor scolare. In acest fel, Guvernul elimina editurile private de pe piata de tiparire a manualelor scolare, editura de stat urmand sa aiba monopol in acest domeniu.

Ministrul Educatiei a precizat, astazi, in cadrul sedintei de Guvern, ca Legea manualului scolar va fi lansata in dezbatere publica pe data de 12 septembrie si ca acest act normativ va pune capat „sarabandei” din ultimii 5 ani.

„Saptamana viitoare, vom veni cu un act normativ in Guvern, in asa fel incat sa punem capat acestei sarabande din ultimii cinci ani, iar Editura Didactica si Pedagogica sa preia integral editarea manualelor scolare, in asa fel incat (…) toti elevii din Romania sa beneficieze la timp de manuale”, a declarat Liviu Pop, citat de agentia de presa Mediafax.

Oficialul a precizat ca Legea manualului scolar care urmeaza sa fie dezbatuta va clarifica si aspectele legate de manualul digital si manualul pe suport de hartie, inclusiv atribuirea acestora, precum si statutul manualelor auxiliare.

Potrivit lui Liviu Pop, elevii claselor a V-a au asigurate toate manualele, iar indrumarele vor tine loc de manual timp de maximum opt saptamani.

In plus, ministrul Liviu Pop a mai anuntat ca toate programele scolare pentru invatamantul liceal vor fi rescrise in anul 2018.

Dispare ghiozdanul! Vezi ce spune ministrul Educatiei despre manualele elevilor

Elimina tensiunile din relatia cu copilul. 10 cuvinte salvatoare

Sursa foto: Guvernul Romaniei

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit