In prezent, invatamantul romanesc este de nota 6 sau 7, deoarece are foarte multe cadre didactice necalificate, a declarat, luni, la Focsani, ministrul Educatiei, Liviu Pop, in contextul unei intalniri cu reprezentantii din invatamant din judetul Vrancea.

„2% din colegii din invatamant sunt necalificati. E un numar nepermis de mare. Invatamantul romanesc este de nota 6 – 7, in conditiile in care foarte multe cadrele didactice sunt necalificate”, a spus Liviu Pop, citat de agentia de presa Mediafax.

Potrivit acestuia, invatamantul este singura categorie de bugetari in care lucreaza necalificati, caci, de exemplu, in domeniul sanitar, „un medic nu opereaza daca e necalificat”.

In acelasi context, oficialul de la Educatie a anuntat investitii in scoli, sali de sport si camine studentesti, precum si faptul ca lucrarile de reabilitare sunt in grafic.

„Prin PNDL, intra in reabilitare cateva unitati scolare, speram sa le finalizam anul acesta, sa avem astfel autorizatii de functionare in toate unitatile. Suntem in grafic din acest punct de vedere, suntem convinsi ca putem asigura conditii pentru toti copiii. Azi avem 2.500 de reabilitari de scoli si gradinite prin programul national”, a precizat ministrul citat.

Adevarul despre scoala. Un elev de 11 ani le spune copiilor cum sa supravietuiasca anilor de scoala

Solutia simpla de care avea nevoie un elev pentru a merge la scoala. Mama lui ajunsese la disperare!

Liviu Pop a mai vorbit despre investitiile in sali de sport si bazine de inot realizate prin Compania Nationala de Investitii.

„Compania se ocupa de tot ceea ce inseamna sali de sport, bazine si camine studentesti. Avem 30 de camine studenetesti care in curand vor intra la licitatie. Noi speram ca foarte rapid sa intre in executie”, a precizat oficialul guvernamental.

 

Sursa foto: Guvernul Romaniei

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit