Atunci cand vine vorba despre sanatatea copiilor, sezonul rece este proba de test a rezistentei imunitatii. Oricat de mult am incerca, nu ii putem proteja pe copii de viroze, raceli, laringite, faringite sau infectia cu pneumococ.

Dar sunt mici trucuri naturiste la care poti apela pentru a creste rezistenta copilului in fata acestor boli, ori pentru a grabi vindecarea, in momentul in care infectia s-a instalat.

Una dintre cele mai noi arme naturiste de a lupta cu bolile de iarna, eficienta si recomandata pentru copii si foarte usor de administrat este mierea de Manuka.

Probabil ca ai mai auzit despre acest produs care se comercializeaza intr-o singura tara din lume – in Noua Zeelanda. Mierea de Manuka este o miere monoflora , unica in lume , adunata si preparata de albinute din floarea arborelui de Manuka (Leptospermum Scoparium), arbore care creste numai in insulele salbatice si nepoluate ale Noii Zeelande.

Sunt trei tipuri generale de miere de Manuka:

  • Miere de Manuka de consum. Aceasta nu are proprietati antibacteriene semnificative
  • Miere de Manuka ACTIVA – cu activitate antibacteriana peroxidica. Orice miere are un nivel redus de activitate peroxidica, insa in urma analizelor de laborator s-a observant ca mierea de Manuka poate ajunge la nivele de activitate foarte ridicata, pana la 30+, nivel neintalnit in alte tipuri de miere.
  • Miere de Manuka UMF (Unique Manuka Factor)   cu activitate antibacteriana non-peroxidica. Aceasta miere este comercializata numai de producatori cu licenta si atestata numai in laboratoare acreditate de Unique Manuka Factor Honey Association. Acest tip de miere este produs de catre albine in cantitati foarte mici ( si este mierea cea mai scumpa din lume).

Studiile recente indica faptul ca mierea de Manuka ACTIVA si mierea UMF pot fi eficiente in tratarea urmatoarelor simptome si probleme de sanatate

  • Raceli, dureri de gat, simptome de gripa
  • Probleme ale sistemului digestiv: indigestie, dureri de stomac, ulcere, gastrite, ulcer duodenal, sindromul colonului iritabil, gastro-esofagita de reflux, arsuri
  • Probleme ale gingiilor
  • Rani, arsuri, infectii, ulcere ale pielii, infectii de spital (Staphylococcus aureus) – consum extern
  • Eczeme, Psoriasis, Acnee – consum extern
  • Dermatite, intepaturi de insecte si albine, eruptii cutanate – consum extern.

Ce fel de miere de Manuka sa cumperi?

Pe piata vei gasi mai multe tipuri de miere de Manuka, cu diferite trepte ale factorului MGO:

MGO™ este marca înregistrată și doar mierea testata in mod independent de catre laboratoarele certificate si autorizate din Noua Zeelandă poate purta aceasta eticheta, care ii recunoaste calitatile ei medicinale. Astfel avem:

Mierea MGO™ 100+ Nivel de intretinere – pentru sustinerea sistemului imunitar in afectiuni usoare si de scurta durata (raceli, dureri de gat etc.)

Mierea MGO™ 200+ Nivel util – pentru tratarea infectiilor cu microorganisme bacteriene si fungice. Se recomanda un tratament cu 3-4 lingurite de miere de Manuka pe zi, urmat de un tratament de mentinere cu 1 lingurita pe zi.

Mierea MGO™ 400+ Nivel superior cu activitate foarte ridicata – mai ales in cazul afectiunilor acute sau cronice, care nu au fost tratate anterior si care au o rezistenta sporita la tratamente.

Mierea MGO™ 550+ Nivel maxim de activitate – se recomanda in cazurile unor infectii foarte rezistente.

 

Cum se consuma mierea de Manuka?

Mierea de Manuka este recomandata copiilor mai mari de 18 luni.

Pentru sustinerea sistemului imunitar se recomanda sa oferi copilului 1/2 lingurita /zi, preferabil dimineata cu 30 min inainte de masa (goala sau pe o bucatica de paine sau in lapte cu cereale/alte lichide)

In timpul tratamentului, de 2-3 ori pe zi, cate 1/2 lingurita, cu 30 de minute inainte de masa.

Pentru adulti se recomanda aceeasi schema de mai sus, doar ca va fi administrata o lingurita intreaga.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit